יום ראשון, 7 בדצמבר 2014

קראמבל תפוחים אבל ממש אחרת

טוב זה היה די צפוי האחרת הזה
אנחנו חורשים כל שישי על הקראמבל
עם אוכמניות או בלי
בתבנית גדולה או בתבניות אישיות
אמנם מידי פעם אני מכינה גם קינוח תפוחים אחר
אבל ברירת המחדל תהיה תמיד קראמבל חמים.
השבוע ביקשתי מהסיניורית להטריח את עצמה ולחפש לנו מתכון
כן, לא, נראה, אולי... אלה התשובות שזיכתה אותי בהן
בסוף, בשישי בבוקר הביאה דף עם מתכון מודפס
מסתבר שקשה לחדש לי, המתכון היה מהבלוג הנפלא
"אז מה את עושה כל היום" כבר הכנתי כזה...אלא מה
החלטתי להשתמש בו כהשראה...
ויצא קינוח סוף הדרך




הרכיבים:

8 תפוחים ירוקים קלופים מחולקים לשישיות
1/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון 

¾ כוס שמן קנולה 
2/3 כוס סוכר חצי חום כהה  וחצי מהכמות סוכר דמררה 
1 ביצה   
2 כפות ברנדי תפוחים קלבדוס
קליפה מגוררת מחצי לימון

3/4 כוס קמח 
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
קורט מלח


אופן ההכנה

בתבנית פיירקס (25*18)

מחממים תנור ל 170 מעלות

במחבת רחבה מתחילים לקרמל חצי כוס סוכר



,כשחלק מהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים
ואת סרט הקליפה


ממשיכים לקרמל עד שהתפוחים מתרככים מעט
מעבירים לתבנית


בקערה גדולה טורפים היטב: שמן, סוכר, ביצה, ברנדי וגרידת לימון

מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב

יוצקים מהתערובת על התפוחים




אופים  כ-35 דקות

ועל הפרוסה הזאת הגנתי בגופי כל השבת....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה