יום ראשון, 17 בדצמבר 2017

דונאטס

לנו יש את הסופגניות שלנו
השמנמנות העגולות והטעימות ,


בצק מטוגן  אפשר למצוא בכל מטבח

למשל הספינג' מהמטבח המרוקאי הצ'ורוס הדרום אמריקאי או הצ'ורוגה מהמטבח ההונגרי


הפעם ניסיתי את אלה מהמטבח האמריקאי, 


הבטחתי לג'וניורית דונאטס לשבת
עם חור  ומעט מלוחות.

 כשפתחו בארץ דאנקן דונאטס זה לא ממש תפס
כנראה  לא כל כך מתאים לטעם הישראלי
ובכל זאת לא ויתרו לי ולכבוד החנוכה ניסיתי להכין לנו דונאטס
בחרתי במתכון של מיקי שמו שלא אכזב, קצת שיניתי 
יצא מעולה, הכי כיף זה הציפויים הטעימים

רכיבים:

3 כוסות קמח 
1/2 כוס מים- 120 מל'.
1/2 כף שמרים יבשים

3 ביצים במידה "L"
3/4 כפית מחוקה של מלח
1/3 כוס סוכר- 70 גר'.
1/3 כוס שמן- 100 גר'.

ציפוי:

200 גר' אבקת סוכר
2 -3 כפות מים רותחים
3 כפות שמן

לגיוון היתה לי שקית אבקת סוכר חום
שאליה הוספתי כף קפה (כפית אבקת קפה +2 כפות מים)
וכף וחצי שמן

סוכריות צבעוניות או מזרה שוקולד


אופן ההכנה:

 מכינים את הבצק : מערבבים את כל החומרים כ-10 דק' במהירות איטית עד קבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.(אפשר להתפיח בתנור בחום 45 מעלות)
 מעבירים למקרר לחצי שעה.
 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים לעובי של 1 ס"מ.
 קורצים בעזרת כוס  כ-30 עיגולים ובמרכזם קורצים עיגול קטן יותר- נוצרת טבעת בצק!
 מתפיחים כ-45 דק'.


מחממים שמן לטמפ' טיגון ומטגנים כ-3 דק' מכל צד.

טובלים בציפוי הסוכר בוזקים סוכריות צבעוניות ומגישים.











טיפ:

חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים.
חשוב להקפיד שהשמן יהיה חם מספיק, כדי שהדונאטס יהיו אפויים/ מבושלים גם מבפנים

אין תגובות:

פרסום תגובה