יום רביעי, 22 בינואר 2020

מבשלים לשבת



תפריט מושלם לארוחת שבת, רק להכין רשימת קניות 
ולצאת לדרך

אז מה יהיה לנו:

פילה אמנון בחרדל על מצע ירקות אפויים
נתחי עוף בסויה ודבש שילוב מעלף
שניצל חצילים כי זה כל כך טעים
כרובית בפירורים כי צריך ירקות
מגוון סלטי הבית שילוו את הארוחה
ולקינוח
קראמבל תפוחים חמים

פילה אמנון בחרדל על מצע ירקות אפויים

את המנה הזאת נכין בשני שלבים: שלב ראשון הכנת הירקות

רכיבים:

1 בצל
2 עגבניות
4 שיני שום כתושות
2 תפו"א
שמ"ז, מלח פלפל שחור

6 פילה אמנון
מיץ לימון, מלח

תיבול לדג:

2 כפות חרדל
1/2 כפית פפריקה מעשנת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות שמן
2 כפות מים
כפית שום גבישי, מעט מלח

אופן ההכנה:

פורסים דק את הירקות, מתבלים ומעבירים לתבנית חסינת אש, 
אופים בחום 180 מעלות כ- 30-40 דקות
עד שהירקות מתרככים.


בינתיים מתבלים את הדג במלח ומיץ לימון ומניחים לשעה.
מערבבים את חומרי התיבול לדג
שוטפים את נתחי הדג, מורחים בתיבול ומניחים לספיגת טעמים
לפני הארוחה מניחים את הדגים על מצע הירקות ואופים כחצי שעה בחום 185 מעלות.




כרעי עוף בדבש וסויה

כשמכינים עוף בתנור המתכון יקום או יפול על המרינדה, 
מרינדה מוצלחת ילקקו את השפתיים,
פחות? אז טעם העוף משתלט
ומה עוד? אל תתקמצנו בזמן, כל המרבה הרי זה משובח.

מרינדה:

1/3 כוס סויה משובחת
1/3 כוס דבש 
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח 
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר
לפחות 12 שעות.

בתבנית חסינת אש מפזרים פרוסות בצל, אפשר גם פרוסות תפו"א
מניחים את נתחי העוף, יחד עם חלק מהמרינדה
אופים שעה וחצי מכוסה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי ואופים להשחמה כ- 10 דקות .




שניצל חצילים

המנה הזאת מהמטבח של אימי היקרה
כשהיתה מכינה לבני הבית שניצל דג, הכינה גם שניצלים 
מפרוסות חציל וקישוא לאחי שיכול היה להתעלף מהריח של הדג.

פורסים את החציל לפרוסות דקות מפזרים מלח
מניחים להגרת נוזלים
שוטפים .

צלחת 1:

ביצה טרופה עם מעט מים 

צלחת 2:

פרורי לחם מתובלים במלח, אבקת שום ומעט תבלין גריל

טובלים בביצה הטרופה, אח"כ מצפים היטב בפרורי לחם
ומטגנים





כרובית בפרורי לחם

גם המתכון הזה מבית אמא שלי

ליד תבשיל עוף/בשר עתיר רוטב

מפרקים ראש כרובית לפרחים לא גדולים

מבשלים במים עם מלח וגם כמה כפיות אבקת מרק בטעם עוף

עד שהכרובית מתרככת,אבל לא יותר מידיי

מסננים.

במחבת יוצקים 2-3 כפות שמן

מוסיפים 1 כוס פרורי לחם פשוטים

מעט מלח

ומתחילים להשחים את הפירורים

כשהפרורים שזופים מניחים עליהם את פרחי הכרובית

בערבוב עדין כך שהפרחים יכוסו בפרורים




את הקראמבל נגיש חמים
לסיום הארוחה



זהו, הכל מוכן

שבת שלום!


השולחן ערוך, קיפול מפיות מיוחד







אין תגובות:

פרסום תגובה