יום רביעי, 22 באפריל 2020

אוכלים בשבת

לסעודת שבת זו התלבטתי מה לעשות עם נתח השפיץ שייטל שלי
זה נתח לא גדול ומתאים כשרוצים רוסטביף למעט אנשים
הוא צר בקצה האחד ומתרחב לקראת הקצה השני, 
אז רוסטביף?
או
לנסות מתכונים אחרים. 
בהתחשב בכך שבימים אלו אנחנו  מצומצמים ביותר , גרעינית ותו לא, אפשר לנסות רעיונות חדשים
מקסימום מה כבר יקרה?

נתחיל בעיקרית?

טאטקי בקר:

בקיצור חילקתי לי את הנתח
פרסתי כמה פרוסות עבות 2-3 ס"מ מהקצה הצר
מרחתי בשמן, קצת פלפל שחור גרוס טרי,
מזכירה כי כאשר מכינים סטייקים יש להוציא את הנתח לפחות שעתיים קודם להכנה.
מחבת חמה חמה ומטגנים
אפשר לראות מהצד את קצב הבישול של הנתח, הוא פשוט משנה את צבעו.
הופכים ומטגנים מהצד השני, כעת אפשר לפזר מעט מלח.

מוציאים מהמחבת ומניחים לנוח, כ- 20 דקות ולהתקרר
כעת חותכים לפרוסות דקות ומערבבים עם מרינדה:

מיץ מחצי לימון
כף פטרוזיליה קצוצה
כף נענע קצוצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
1/2 1 כפות בצל סגול קצוץ
כף שמן זית
מניחים לספיגת טעמים, יום, יומיים



את שארית הנתח הכנתי ביין, פרסתי לפרוסות עבות וטיגנתי באותו אופן , כשהפרוסות היו מטוגנות לדרגת שרציתי
מוצאים מהמחבת, מוסיפים 2 כפות סוכר חום וכוס יין אדום יבש
קצת מלח, קורט טימין ומביאים לרתיחה
שמים ברוטב את הסטייקים, ל - 5 דקות, תוך שמקפידים להפוך את הנתחים, מוציאים את הנתחים המרוטב
ממשיכים לצמצם וכשמסמיך מעט יוצקים על הסטייקים.

סטייק שייטל ביין אדום



מה ליד?

אם כבר בסטייקים עסקינן הכנתי סטייק כרוב סגול

חוצים ראש כרוב סגול

חותכים לפרוסות

מתבלים:


פרוסות מ- 3 שיני שום

מעט סוכר חום
מלח טימין
שמן זית ויין אדום

אופים מכוסה כ- 40 דקות ועוד חצי שעה ללא כיסוי



ופינת הפחמימה?

פשוט וטעים


בסיר אחד מתבשלת לה הפסטה


במחבת בצל קצוץ מטוגן בשמן, מתובל במלח ופלפל שחור

מוסיפים את הפסטה המסוננת
מערבבים
פטרוזיליה קצוצה בקטנה


את הסעודה פתחנו בחלת הבית וכמובן מגוון סלטים 





לקינוח וולקנו שוקולד מצויין שנשאר לי מפסח


שבת שלום 

אין תגובות:

פרסום תגובה