יום רביעי, 23 בספטמבר 2020

ארוחת שבת סלט תפו"א מיוחד ולקינוח עוגת שוקולד באסקית

 המטבח המנצח הביא כמה רעיונות למנות שחשבתי שיאהבו אצלנו
בצק במילוי בשר תמיד הולך ואם יש לכם זמן וחשק למנה מעולה
נסו להכין את הפרנה המצוינת הזאת
ובהמשך מנה שהכל בה- פאייה אבל הפעם מאטריות, מנה מצוינת ומיוחדת.

                                                                          



נתחיל את הארוחה בפרנה במילוי בשר טחון וירוקים

לבצק עבור 8 יח' בקוטר כ- 10ס"מ

1/2 ק"ג קמח
כף שמרים
2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 1 כוסות מים
1/8 כוס שמן

בזמן שהבצק תופח נכין את המילוי:

למילוי:

1 בצל קצוץ 
250 גר' תערובת בשר טחון לקציצות (המתכון פה)
כפית מתערובת תבלינים לשאוורמה: 
1.5 כפית פפריקה מתוקה
1.5 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור טחון



אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל ב-2-3 כפות שמן
מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומשטחים כדי לקבל פירורי בשר
מכינים את תערובת התבלינים
מתבלים את הבשר ומניחים בצד לקירור
מוסיפים 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
עובדים עם המילוי כשהוא קר לגמרי


מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים



מניחים למנוחה 15 דקות



פותחים כל כדור
ממלאים ב-2-3 כפות מהמילוי וסוגרים את הבצק מעל המילוי.


מניחים לחצי שעה תפיחה


מברישים במעט מים
ואופים בחום 200 מעלות עד שמזהיב.

את הפרנות הגשתי לצד סלסת עגבניות חומוס ירוק
כדי לקבל חומוס ירוק הוספתי לקערת מעבד המזון
עלים מ- 20 גבעולי פטרוזיליה ואת החלק הירקות של 3 בצלים ירוקים
העיבוד במעבד המזון ארך זמן ארוך יותר כדי לקבל מרקם חלק ואחיד.





סלט תפוחי אדמה כמובן אחרת כי אצלנו לא מתים על מיונז 
אז מתפשרים, מה אני אכין רק לעצמי?

קניתי שקית תפו"א קטנטנים, כאלה למיקרו, בישלתי לפי ההוראות - 8 דקות
הוצאתי קררתי וחציתי.
הוספתי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
מכינים רוטב

רוטב:
5 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ  לימון
שן שום כתושה
כפית חרדל
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
משקשקים את הרוטב ויוצקים על הסלט כמה שעות לפני ההגשה.


לחג המתקרב אני מביאה פה מתכון למנה מעולה
שמתאימה בול לטיול לסוכה
 ארוחה בתבנית, הפאיה, תבשיל ספרדי 
מצויין  כבר הכנתי לרוב, בדר"כ עם אורז ואנחנו אוהבים.
הפעם ניסיתי פאיה מקרונה
אמנם כמה שלבים בהכנה, אבל התוצאה בהחלט יותר משווה וחגיגית

בחרתי להכין מפיסות פרגית, כאלה בגודל 5 ס"מ בערך
השתמשתי ב - 7 פרגיות חתוכות
מתובלות ב- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה מעושנת וכורכום.
מניחים לספיגת טעמים ולאחר מכן מטגנים משני הצדדים





מניחים בצד

250 גר' אטריות דקיקות, להשחים בסיר רחב, עם מעט  שמן





כשהאטריות שחומות, להוסיף מים, ולבשל כ- 7 דקות

לסנן ולשמור בצד



כעת לתבשיל:

2 בצלים קצוצים (סגול או לבן)
1 פלפל חתוך לקוביות קטנות
2 גזר חתוכים לקוביות קטנות
5 שיני שום
1 כוס ציר ירקות
1 קבנוס חתוך לפיסות ברוחב 1 ס"מ
מלח, פלפל 

מתחילים בהזהבת הבצלים
מוסיפים את הירקות החתוכים ואת השום ומאדים כ- 5 דקות על אש קטנה





מוסיפים את הציר וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות כדי שהירקות יתרככו.
מוסיפים את נתחי הפרגית ששמרנו בצד
מבשלים 3-4 דקות
וכעת מוסיפים את האטריות
מערבבים היטב כדי שאטריות יעטפו ברוטב שבסיר
מבשלים עוד כמה דקות
מעבירים לתבנית הגשה
בוזקים פטרוזיליה בשפע


חשבתם שרק עוגת גבינה באסקית נחשבת?
קבלו את המלכה השוקולדית

 עוגת שוקולד באסקית

שמצאתי בבלוג הנפלא של שרון היינריך
זוהי עוגה מיוחדת מבצק פריך עדין ממולאה בקרם פטיסייאר  שוקולדי 

רכיבים:

בתבנית בקוטר 20

בצק:
90 גר' נטורינה או חמאה
80 גר' סוכר
קורט מלח
2 ביצים
200 גר' קמח ויש מצב לתוספת כדי להגיע למרקם בצק שניתן לרדד.
כפית אבקת אפיה
25 גר' קקאו מסונן

קרם שוקולד:

300 גר' שמנת צמחית
2 חלמונים
75 גר' סוכר
15 גר' קורנפלור
75 גר' שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים

אופן ההכנה:

מעבדים במיקסר את הקמח, קקאו  והנטורינה, כשהשומן נטמע היטב בקמח מוסיפים את הביצים
כעת מעבדים לבצק ואם צריך מוסיפים עוד קמח.
מגלגלים לגוש ומכניסים למקרר לשעתיים.

מכינים את הקרם:
מחממים עד לסף רתיחה את השמנת.
בקערה מערבבים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור מעבירים מעט מהנוזלים הרותחים
לקערה עם החלמונים, מערבבים להשוואת טמפרטורות
ומחזירים לאש.
ממשיכים לחמם עד לסף רתיחה, הקרם מסמיך ומסירים מהאש
מערבבים לקרם את השוקולד ומניחים להתקרר.

הרכבה:

מחלקים את גוש הבצק לשני חלקים כשחלק אחד גדול מעט, מרדדים אותו ומרפדים תבנית כולל דפנות.
ממלאים בקרם שוקולד 
מרדדים את גוש הבצק שנותר
מכסים את הקרם, מחברים את קצוות החלק העליון עם הדפנות
בעזרת מזלג מציירים את הדוגמא האופינית לעוגות מהסוג הזה
בעזרת סכין יוצרים חור במרכז.

אופים בחום 160 מעלות 35 דקות
מגישים בטמפרטורת החדר.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה