יום רביעי, 7 באוקטובר 2020

אז מה נכין לכבוד שבת?



פידה הטורקי סוג של מאפה מבצק שמרים במילוי בשר טחון, נראה לי שיש מאפים בסגנון הזה 
בכל תפוצה, 
יצא לי לראות את המנה הזאת במאסטר שף, וגם אהבתי מאוד כשיצא לי לאכול במסעדה. 
אז בשר בקר משובח טחון יחד עם שומן כבש יש לי, 
יכולתי ללכת בדרך הקלה ולהכין עראייס, אבל ממש דיגדג לי לנסות להכין
את הפידה, אז קדימה, צאו גם אתם לדרך, 
זה יופי של מנה ראשונה להגיש עם סלט עגבניות מתובל היטב וזרזוף טחינה


רכיבים לבצק:

1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
20 גר' סוכר
10 גר' מלח
30 גר' שמן
300 גר' מים

אופן ההכנה:

לערבב את כל הרכיבים, לכלל בצק
ללוש כ- 10 דקות ולהיח לחצי שעה לתפיחה

לקפל את הבצק ולהניח ל-15 דקות .

רכיבים למילוי:

1/2 ק"ג אנטרקוט טחון יחד עם 20 גר' שומן כבש
1 בצל קצוץ
10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי, מטגנים את הבצל לצבע זהוב
מוסיפים את העגבניות ומטגנים 2-3 דקות


מוסיפים את הבשר ובעזרת 2 כפות מערבבים ומפרידים לפירורים


מתבלים, טועמים שטעים
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומניחים שיתקרר לגמרי


כעת חוזרים לבצק
מחלקים ל- 5 כדורים או 4 גדולים
מרדדים כל כדור לאליפסה גדולה


מניחים לאורכה מהמילוי וסוגרים בצדדים ומשאירים באמצע פתח



מניחים לתפיחה לעוד כ- חצי שעה ואופים בחום 180 מעלות כ- חצי שעה.



מכינים תערובת שמן זית עם 2 שיני שום כתוש ומברישים את המאפה בצאתו מהתנור



כשעברתי במחלקת הירקות על פני הכרובים הפחוסים 
הזכירה לי הג'וניורית שלי שאלה אלה הכרובים המתאימים למילוי
ולמה שלא אעמיס אחד כזה ואכין סיר ממולאים
מזמן לא הכנתי, אכן מזמן לא הכנתי והאיש כל כך אוהב, אז יאללה

כרוב ממולא הנה המתכון
אחד הכוכבים לכבוד שמחת תורה שבפתח
והפעם גם השתכללתי בהכנה, הפרדת העלים היתה הפשוטה כל כך, אחרי סיבוב 
של ראש הכרוב במיקרו, עלים ממש נשרו 



וכמו שאתם רואים הגשתי את הכרוב עם פירה תפו"א
שאני מכינה עם הרבה נוזלים
כך שהחימום מחדש ממש לא פוגע בטעם
ומי שרצה נישנש גם שניצלונים ליד.





מה לקינוח?

פה בא לעזרתי המקרר עם צנצנת החלבונים ששמרתי 
ממתכון אחר שהכנתי. אבל כמובן אפשר להכין רולדה גם מביצים שלמות*



מצאתי לי מתכון לעוגת רולדה מחלבונים, רולדה לבנה במילוי קרם קצפת ותותים

רכיבים:
מצרכים:
5 חלבונים מביצה L
80 גרם סוכר

50 גרם מים
20 גרם שמן
60 גרם קמח+ 5 גרם קורנפלור דרך מסננת

קצפת
250 מ"ל שמנת צמחית
2 שקיות סוכר וניל

מרקחת תותים:
200 גר' תותים חתוכים לקוביות מבושלים עם 2 כפות מים, 1/4 כוס סוכר ומיץ מחצי לימון
כשהמרקחת מתקררת מוסיפים לקצפת

אופן ההכנה:

להקציף החלבון עם הסוכר בהדרגה לקצף יציב אבל לא קשה מידי
בקערה נפרדת לערבב החלב עם השמן להוסיף הקמחים המסוננים ולערבב לתערובת אחידה.

להוסיף הקצף בהדרגה לתערובת הקמח ב- 3 פעימות ובזהירות לתערובת חלקה

להניח נייר אפיה על תבנית רטובה קלות (כדי שהניר ידבק) בגודל 20×30 ולשמן 

לשפוך התערובת ולישר  בתבנית.

לאפות כ 15 דקות בחום 165 מעלות.

בינתיים מכינים מגבת נקייה ומעליה מפזרים אבקת סוכר

מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על המגבת, מקלפים בזהירות את הנייר

ומגלגלים.

*רולדה מביצים שלמות
מתכון לטורט רולדה:

להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וקשה
להוסיף בתנועות קיפול:
4 חלמונים
4\3 כוס קמח תופח ( או קמח רגיל עם 2\1 כפית אבקת אפיה)
כף שמן
קליפת לימון מגוררת
2 כפות מים מהברז
מערבבים לבלילה אחידה.

להרטיב מעט תבנית  27X33  ולשים עליה ניר אפיה.
את ניר האפיה  משומן.
לצקת את הבלילה וליישר.

אופים כ-10 דקות  
 להפוך על מגבת מטבח נקייה ויבשה  לגלגל כשחם  ולהשאיר מגולגל  עד שיתקרר.


מניחים בצד עד שהעוגה קרה לגמרי


מכינים את המילוי ומורחים על העוגה, מגלגלים

מצפים באבקת סוכר או בציפוי שוקולד לבן

100 גר' שוקולד לבן להמיס עם כפית שמן
לערבב עם 1/4 כוס שמנת צמחית
לצקת על העוגה





אפשר גם קינוח ברוח החג

"גלילי תורה" ממולאים במוס לוטוס






ש ב ת   ש ל ו ם  ו ח ג    ש מ ח 



3 תגובות: