יום רביעי, 6 בינואר 2021

קורנדביף ועוד לשבת בצהריים

 

הפעם ארוחת צהרים לשבת 

לא פשוט למצוא רעיונות  למנות טעימות שישארו ככה

גם אחרי הפלטה



גם אם לא ממש תיכננתי

תמיד יהיו כמה סוגי אוכל קטן על השולחן לפתוח תאבון



בהמשך:

קורנדביף, בסה"כ מדובר נתח חזה בקר שעבר כבישה

הוא מוכר במעדניות המכינות כריכים עם חרדל, איולי, מלפפון חמוץ

ועוד מיני ירקות

אין עליו, נכון שאפשר לכבוש לבד נתח חזה, אבל לוקח 10 ימים

ובעידן האינסטנט זה המון זמן, אז אפשר לקנות מוכן, בערך

יש לקנות נתח חזה מתובל כבר בגרגרי חרדל, עלי דפנה ועוד

ורק לבשל . אני אוהבת להכין ממנו צלי טעים, הוא מתקבל קצת אחרת

מזה שנכנס לכריכים, בגלל הרוטב

אבל טעים מאוד.

רכיבים:

1 נתח קורנדביף

2 בצלים קצוצים גס

2 גבעולי סלרי חתוכים לפיסות

6 שיני שום כתושות

1 כוס מיץ ענבים

1 כוס רוטב ברביקיו*(הום מייד)

1 כוס מים

מלח, 

אופן ההכנה:

מכינים את נוזל הבישול:

מזהיבים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את הסלרי והשום

מאדים כ- 10 דקות על אש נמוכה

מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות

מסירים מהאש ומצננים

שמים את נתח הבשר בסיר, יוצקים סביבו את הרוטב

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי

תלוי כמובן בנתח, ממליצה לתקוע קיסם כדי לבדוק אם הנתח רך דיו.

להוציא את הנתח מהרוטב ולקרר לילה במקרר, את הרוטב אפשר לסנן

או לטחון לקבלת רוטב סמיך.

כשהבשר קר ניתן לפרוס לפרוסות דקות

אפשר להוסיף מעט מהרוטב 

*רוטב ברביקיו

רכיבים:

1 בצל קטן קצוץ
כף שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
6 כפות (1/2 כוס) קטשופ
1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה (יאמאסה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות חומץ  תפוחים
1/2 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית   תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור מלא זמן.



ולהגיש עם כרוב ממולא 

פרוסות קיגל ירושלמי



מאפינס זוקיני



וקוסקוס

לקינוח:

וולקנו שוקולד (מכינה המון מראש, נשמר יופי במקפיא)


ש ב ת   ש ל ו ם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה