הפעם ארוחת צהרים לשבת
לא פשוט למצוא רעיונות למנות טעימות שישארו ככה
גם אחרי הפלטה
גם אם לא ממש תיכננתי
תמיד יהיו כמה סוגי אוכל קטן על השולחן לפתוח תאבון
בהמשך:
קורנדביף, בסה"כ מדובר נתח חזה בקר שעבר כבישה
הוא מוכר במעדניות המכינות כריכים עם חרדל, איולי, מלפפון חמוץ
ועוד מיני ירקות
אין עליו, נכון שאפשר לכבוש לבד נתח חזה, אבל לוקח 10 ימים
ובעידן האינסטנט זה המון זמן, אז אפשר לקנות מוכן, בערך
יש לקנות נתח חזה מתובל כבר בגרגרי חרדל, עלי דפנה ועוד
ורק לבשל . אני אוהבת להכין ממנו צלי טעים, הוא מתקבל קצת אחרת
מזה שנכנס לכריכים, בגלל הרוטב
אבל טעים מאוד.
רכיבים:
1 נתח קורנדביף
2 בצלים קצוצים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים לפיסות
6 שיני שום כתושות
1 כוס מיץ ענבים
1 כוס רוטב ברביקיו*(הום מייד)
1 כוס מים
מלח,
אופן ההכנה:
מכינים את נוזל הבישול:
מזהיבים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את הסלרי והשום
מאדים כ- 10 דקות על אש נמוכה
מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות
מסירים מהאש ומצננים
שמים את נתח הבשר בסיר, יוצקים סביבו את הרוטב
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי
תלוי כמובן בנתח, ממליצה לתקוע קיסם כדי לבדוק אם הנתח רך דיו.
להוציא את הנתח מהרוטב ולקרר לילה במקרר, את הרוטב אפשר לסנן
או לטחון לקבלת רוטב סמיך.
כשהבשר קר ניתן לפרוס לפרוסות דקות
אפשר להוסיף מעט מהרוטב
*רוטב ברביקיו
ולהגיש עם כרוב ממולא
פרוסות קיגל ירושלמי
וקוסקוס
לקינוח:
וולקנו שוקולד (מכינה המון מראש, נשמר יופי במקפיא)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה