יום שישי, 31 בינואר 2014

סטייק ביין

סטייקים זו בחירה נהדרת למנה עיקרית של ארוחה חגיגית

קלה ומהירה להכנה מרשימה וטעימה עד מאוד.




אבל מתחילים מבחירת הנתח

החכמה היא לקנות את הנתח הטוב. סטייקים אני מכינה משייטל או מסינטה.

(למי שאוהב סטייק משוייש כדאי שיבחר באנטרקוט)

כאשר בוחרים בנתח סינטה האיכותי, חשוב לצלות לזמן מדוייק על מנת לא לייבש את הנתח.

כדאי לבקש מהקצב לפרוס את הנתח לסטייקים לא דקים וכעת כל מה שנותר זה לעקוב אחר ההוראות


רכיבים: 

אז יש לנו  6 סטייקים מנתח טרי של סינטה מיושן במשקל קילו וחצי.

בבית מפלפלים את הסטייקים ומניחים להגיע לטמפ' החדר.




מעט שמן

3-5 כפות סוכר חום

1 כוס יין אדום מתוק (כזה של קידוש, אבל טעים)

1/2 כוס ציר עוף ומעט מלח

     

אופן הכנה:

מטגנים את הסטייקים במעט שמן (כ- 5 דקות).




מוציאים מהמחבת.




מוסיפים למחבת 3-5 כפות סוכר חום, מחממים תוך גירוד המחבת.




כשהסוכר נמס, מוסיפים כוס יין אדום מתוק, ציר ומעט מלח ומרתיחים עד שמצטמצם מאוד.



בשארית הרוטב שהתקבל במחבת, מקפיצים את הסטיקים הצרובים לעוד 5 דקות 



מוציעים את הנתחים לתבנית הגשה



ומצמצמים את הרוטב במחבת לכדי ריבה


יוצקים על הסטייקים



והמנה מוכנה.

הערות:
המנה מתאימה מאוד להגשה על פסטה טליאטלי.





 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה