יום ראשון, 16 באוקטובר 2016

נשארו לי המון פרורים אפויים שישמחו לעוגת גבינה..

אז זהו שנשארו לי כ - 300 גר' פירורים אפויים
מעוגת גבינה קרה, שמרתי במקרר.
השקית  על דלת המקרר שיגעה אותי,
לחזור על העוגה שהכנתי זה לא מכבר
לא ממש התחשק לי
אז עוגה אחרת, כמובן
בחרתי גם "לצבוע" את הפירורים ועל כן ערבבתי אותם עם שוקולד חלב מומס
קצת מיהרתי ולא חיכיתי להתייצבות הבסיס
אבל יצא מצוין
עוגה משובצת בפירורים טעימים


אפשר להכין את העוגה הזאת מההתחלה, ז"א לייצר את הפירורים
זה המתכון: 

לבצק:

120 גרם סוכר
150 גרם חמאה
3 חלמונים 
300 גרם קמח
½ כפית אבקת אפיה



אופן ההכנה: 

 מערבבים את החומרים עד שמתקבל בצק חלק.
את הבצק משטחים על תבנית אפייה בקוטר 26-28 ס"מ, ומפרישים כחופן בצק בצד. 

 את שארית הבצק משטחים בתבנית נפרדת - ממנו מכינים את הפירורים לעוגה. 
אופים את שתי התבניות למשך כ- 15 דק’, בחום 180 מעלות או עד שהבצק זהוב. 
מקררים ומפוררים לפירורים.

מערבבים את הפירורים עם 100 גר' שוקולד חלב מומס.

מילוי:

10 גר' ג'לטין +70 מ"ל מים
1/2 כוס חלב

100 גר' שוקולד לבן
2 שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מחצי לימון
1 גבינת שמנת
500 גר' גבינה 5%
1/2 כוס דבש

אופן ההכנה: 

מחממים שמנת מתוקה עם שוקולד לבן קצוץ מערבבים עד שהשוקולד נמס 
 לקרר  4-5 שעות לקירור מלא.

לפזר  בתבנית 24 1/3 מהפירורים להדק ולקרר.

לפזר 10 גרם ג'לטין על 80 מ"ל מים  בצלוחית קטנה , להניח לתפוח למשך 15 דקות. 
חימום קצר במיקרו לקבלת נוזל צלול.
להרתיח חלב ,ללערבב עם הג'לטין  
 לקבלת נוזל חלק ולהניח בצד.

בקערה גדולה לערבב גבינת שמנת ,גבינה לבנה,דבש וקליפת לימון מגוררת.
 להוסיף לאט לאט את  חלב הג'לטין שהכנו ולערבב לבלילה אחידה.
להקציף יחד שמנת מתוקה עם שמנת השוקולד לבן לקבלת קצפת יציבה.
 לקפל את הקצפת לתערובת הגבינה

 לצקת מחצית מתערובת הגבינה. 
לפזר מעל שליש מהפירורים 
לצקת מעל הפירורים את שארית הגבינה בעדינות 
הפירורים יתערבבו קצת במוס הגבינה
וזה בסדר, זה החן של העוגה הנהדרת הזאת.
ולפזר מעל את פירורי השוקולד שנותרו באופן אחיד ושווה. 
להעביר למקרר למשך 10 שעות. 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה