יום רביעי, 10 באפריל 2019

טעם הפרשה לפרשת מצורע

השבת נקרא בפרשת מצורע , הפרשה היא המשך לפרשת תזריע שקראנו בשבוע שעבר ואכן בדר"כ אלו פרשות מחוברות.
השנה שהיא שנה מעוברת נקראות הפרשות בשבתות שונות.

 במחלת הצרעת המופיעה כעונש לאדם שחטא. כשהמחלה פורצת, כל גופו או ביתו או בגדיו נגועים בצרעת .
 הכהן, שהוא כמו הרופא בתקופת המדבר, מטפל באדם שנגע הצרעת בא עליו. 
הוא אחראי להכריז שחלה וטמא אך גם אחראי לטהר אותו ממחלתו. 
הפרשה הינה למעשה ספר הוראות לכהן המסביר לו כיצד לאבחן שמדובר בצרעת ואיך לרפא אותה.

כאשר מבריא המצורע ממחלתו עליו לעבור טקס טַהֲרָה. הטקס כולל הבאת קרבן, כיבוס הבגדים, המתנה של שבוע והבאת קורבן נוסף ביום השמיני.

לפעמים, אפילו הבית נגוע בצרעת! כן, הבית יכול להיות נגוע בצרעת הבית. 
כאשר נראות פטריות עובש על קירות בית -צריך הכוהן לבדוק האם מדובר בצרעת הבית.
 אם אכן כך הדבר – מוציאים את החלק הנגוע, ובונים במקומו קיר חדש. במקרים מסוימים הורסים את הבית כולו.

מקווה שלמרות שאנחנו כבר מתקרבים לחג הפסח 
יש לכם עוד קמח בבית ותוכלו להכין את העוגיות הנהדרות הללו.

רכיבים:

475 גר' קמח
2 כפות שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
250 גר' נטורינה
כף תמצית וניל
מעט קליפת לימון מגוררת , בערך מרבע לימון
1/4 כפית קינמון

סוכריות עדשים בצבע לבן וורוד

אופן ההכנה:

שמים את החומרים היבשים יחד עם הנטורינה במעבד המזון ומעבדים לפירורים
מוסיפים את החלמונים , תמצית וניל ועוד 2-3 כפות מים קרים
מעבדים עד לקבלת גוש בצק.

מניחים במקרר לחצי שעה.
השתמשתי בחותכנים בצורת איש וכן בצורת בית, מרדדים וקורצים צורות,
מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בניר אפיה
 תוקעים את הסוכריות על העוגיות





אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות.





A picture containing text

Description automatically generated

 

חלה לשבת פרשת תזריע מצורע

 

בפרשה עוסקת בדיני טומאה וטהרה, מדברת בהרחבה על  מחלת הצָרָעַת, אשר איננה כה נפוצה בימינו ולכן אין היא מוּכֶּרֶת. כאשר לָקָה אדם בצרעת היה עליו לבוא אל הכוהן, לקבל את הוראותיו, לצאת אל מחוץ למחנה ולהִיטַהֵר.

לכבוד השבת אפיתי חלה "נגועה בנגעים"

 

מתכון החלה הרגיל שלי:

רכיבים:

 

1  קילו קמח מנופה

 2 כפות שמרים יבשים

 1/2 כוס סוכר 

2  ביצים

 1כף מלח

כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (450-500 מ"ל)

חצי כוס שמן

 

אופן הכנה:

 

 מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

 

 מוסיפים את השמרים היבשים 

 

 יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן

 

מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר

 

 10 דקות במהירות איטית.

 

מתפיחים לילה במקרר

 

 

לחלה גדולה משתמשים במחצית מהבצק

מחלקים ל- 4, מגלגלים ומאריכים רצועות וקולעים חלה.

על מנת לקבל את האפקט פיזרתי ע"פ החלה

גרעיני דלעת במקום השומשום המקובל

 

 



אופים את החלה בטמפרטורה 175 מעלות למשך כ- 30 דקות

 



 

ש ב ת   ש ל ו ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה