קינוח מופלא או תוספת מצוינת ליד ספל קפה.
כי עוגת הקרמבו הזאת טובה באמת רק כשהיא חלבית ושלא יספרו לכם סיפורים אחרים
רכיבים (תבנית בקוטר 26)
בסיס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כף ברנדי
לקרם וניל:
2 שמנת מתוקה (500 מ”ל)
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה של פעם (400 מ”ל)
לציפוי שוקולד:
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בסיס השוקולד:
ממיסים שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה במיקרו, מקררים ומוסיפים הברנדי.
מקציפים את הביצים וסוכר במשך 10 דקות, לקבלת קציפה תפוחה.
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה תפוחה ומעט רוטטת .
הקרם:
מקציפים במיקסר 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג כשמתקבלת קצפת תפוחה מוסיפים את השמנת החמוצהומערבבים היטב.
יוצקים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים למקרר להתיצבות.
ציפוי השוקולד:
שמים בקערה חצי מכל שמנת מתוקה, שוקולד וממיסים במיקרוגל מערבבים לקבלת קרם אחיד ומצננים מעט.
יוצקים את הקרם על העוגה הקרה, בזהירות ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.
מחזירים לקירור והתייצבות הציפוי במקרר. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה