יום רביעי, 18 בדצמבר 2019

כי הגיע סוף השבוע וצריך להתארגן על ארוחת שבת

השבוע עבר בצ'יק ושוב צריך לרשום תפריט
להכין רשימת קניות ולהכנס למטבח
אז מה יהיה לנו השבת?




כהרגלי אכין כמה סלטים 







ליד חריימה מדג אמנון
7 פילה אמנון

שמן זית
2 כפות שום כתוש
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
1 כף כמון
1/2 כפית כורכום

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות MUTTI
פרוסות דקיקות מחצי לימון
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל , קורט סוכר
1 כוס מים

אופן ההכנה:

מתחילים עם הפילה, מפשירים, שוטפים, מטפטפים מיץ לימון בוזקים מלח ומניחים לשעה או יותר.

בינתיים מכינים את הרוטב:

מזהיבים את השום בשמן זית


מוסיפים את רצועות הפלפל, מטגנים 2-3 דקות


מוסיפים את שאר החומרים מלבד הלימון והפטרוזיליה ומבשלים כ- 20 דקות
מוסיפים גם את הלימון,
וההפטרוזיליה הקצוצה מתקנים תיבול, מבשלים עוד 5 דקות.


כעת יוצקים מצקת גדושה מהרוטב בתחתית התבנית
 מניחים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, 
עליהם וביניהם יוצקים מהרוטב ושולחים לתנור ל-40 דקות בחום 190 מעלות







נמשיך עם כרעיים עוף בתנור, אותם אני אוהבת לאפות עם ירקות

חושבת שמצאתי את המרינדה האולטימטיבית
לא  מתוק מידיי
ממש טעים 
וגם הקטנים מתחברים לטעם
צריך עוד?

2 כפיות שום
 1/2 1 כפות חרדל
 3 כפות צילי מתוק
 2 כפות סוכר חום 
כף שמן זית
 מלח ופלפל


חשוב לתבל כמה שעות קודם לאפיה, ממש מרגישים בהבדל
בתבנית הצלייה להניח פרוסות בצל, זוקיני פרוס לפרוסות עבות, 
מעל להניח את העוף ולתנור בחום 200 מעלות ל-40 דקות, 
הופכים את הנתחים וממשיכים לאפות עוד כ- 30 דקות



התוספות לשבת לפי דרישה 

תפוחי אדמה אפויים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה, 10 דקות אחרי שרותח
מסננת.

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים, קליפה קריספית ותוך רך וטעים


שעועית ירוקה, הקטנה קוראת להם צ'יפס ירוק

אחרי שמבשלים את השעועית ומסננים
מקפיצים במחבת עם שמן זית, מלח,שומשום קלוי קלות ומעט שום כתוש



ולקינוח עוגת טראפל שוקולד

כשמה כן היא, במקום לגלגל כדורי שוקולד
החלטתי להכין עוגה שלימה

בסיס העוגה


בסיס בראוניז:

רכיבים:

120  גר' נטורינה
120  גר' שוקולד מריר 
3/4  כוס סוכר 
 2 ביצים

1/2   כוס קמח

אופן ההכנה:


ממיסים את הנטורינה עם השוקולד במיקרו

מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ביצים וקמח 
ומאחדים את התערובות ויוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 המרופדת בנייר אפיה .
אופים 15 דקות, 170 מעלות 
מצננים

גנאש שוקולד:

400 גר' שוקולד מריר
300 מ"ל שמנת צמחית/קרם קוקוס
2 כפות רום - המשקה

להמיס את השוקולד עם חלק מהנוזלים
לערבב היטב כך שכל השוקולד מומס
להוסיף את שארית הנוזלים והרום
לקרר
לצקת על הבסיס ולקרר

לציפוי להמיס עוד 150 גר' שוקולד עם 100 מ"ל שמנת צמחית ו3 כפות גלוקוזה
לצקת על העוגה שהתייצבה
אפשר לעטר 
ולהחזיר למקרר



שבת שלום!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה