יום רביעי, 11 בדצמבר 2019

ארוחת שבת תיכננתם כבר?

סעודת השבת שלנו 




בלינצ'ס פטריות ברוטב פלפלים

תפוחי אדמה זו ברירת המחדל אצלנו למילוי לבלינצ'ס
סוג של מכנה משותף הכי נמוך, זה ורוטב פטריות
כולם אוהבים...המנה הזאת קרתה כי למבשלת נמאס ובא לה משהו אחר

אז בלינצ'ס זה פשוט, האמת שאין לי מתכון לזה, הדבר הקבוע - כף שמן לכל ביצה
כל  השאר תלוי בכמה בלילה אני רוצה/צריכה משחקים במים וקמח
וכמובן מלח, מעט פלפל שחור - לטעם, הפעם בלינצ'ס לבנים

מילוי:

2 מגשים פטריות פורטובלה (שזה בערך 20 פטריות בינוניות)
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כף שום כתוש
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל, רבע כפית טימין יבש
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות (אפשר גם קמח)

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום בשמן זית
פורסים דק את הפטריות ומוסיפים לשום, מאדים עד שהפטריות מוכנות ויש עוד קצת נוזלים במחבת
מתבלים ומוסיפים את אבקת המרק
בישול קצר עד שהאבקה מסמיכה את הנוזלים במחבת ומקררים.

ממלאים את הבלינצ'ס ומניחים בצד.

רוטב פלפלים:

רכיבים:

2 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/4 כוס מים
1/2 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית קארי
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

מלבינים את השום הכתוש בשמן החם
מוסיפים את הירקות ומאדים עד שהירקות מתרככים, מתבלים
מוסיפים מים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, טוחנים את הירקות ומוסיפים את הקרם קוקוס
מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול.




כדי להישאר בצבע
בחרתי להמשיך ב-מרק עדשים כתומות
כמה פשוט ככה טעים

רכיבים:

2 בצלים קצוצים
4-6 שיני שום קצוצות
2 כוסות עדשים כתומות שטופות
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות 400 גר'
12 כוסות מים
2-3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן את הבצלים
מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה
טוחנים
מתקנים תיבול








פינת הירק- פטריות מוקפצות



לקינוח מיקס של טעמים, בראוניז שוקולד הכי פאדג'ים שיש
מוס לוטוס וערימת תותים לאיזון 



תותים

את התותים חתכתי מראש והשקתי אותם בסירופ אלכוהולי
שהכיל:
1 כף סוכר
2 כפות מים רותחים
2 כפות ליקר תפוזים
2 כפות ברנדי
1 כף מיץ לימון

מוס לוטוס:

רכיבים:

2 שמנת צמחית השף הלבן
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות ממרח לוטוס
2 כפות אבקת נס קפה מומסות ב2 כפות מים רותחים
100 גר' בסקויטים לוטוס - אופציונאלי

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת צמחית עם הקפה וממרח הלוטוס
מקציפים את החלמונים עם הסוכר וניל ו-1/4 כוס סוכר
מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר

מקפלים את קציפת החלמונים לקצפת הצמחית ולבסוף לקציפת החלבונים
אפשר לשבור את הבסקויטים ולערבב לקציפה
אפשר להשתמש בהם כבסיס לעוגת גלידה.
כאן בחרתי לא להשתמש בהם בכלל
יצקתי את המוס לתבנית איגליש קייק מרופדת בנילון נצמד
כדי שיקל את שליפת המוס הקפוא
והקפאתי.

את המתכון למוס קיבלתי מנירית האחיינית המקסימה שלי






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה