נכון שכמעט כל המתכונים שלי נמצאים פה,אבל
יש עוד כמה במחברות במצהיבות ביחוד אלו שכבר לא מחזיקות את כל הדפים,
דפים אלה מתפזרים להם במגירה, מתקמטים ועוד מעט קט גם אי אפשר יהיה לקרוא
מה כתוב עליהם, פה ושם יש גם מתכונים שחבל לאבד
אחד מהם הוא המתכון לעוגת שוקולד ראקציה כימית
למה? כי מי שמע על עוגה עם נתרן,סודיום ביקרבונט וקצת חומצה?
זה מה שיש בעוגה הזאת וזה מה שגורם לה לתפוח, להיות אוורירית וכהה, ממש כהה.
רכיבים:
1 כוס קקאו
4 כוסות קמח+1 שקיק אבקת אפיה
3 כוסות סוכר
3 כוסות מים
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
3 כפות חומץ
4 ביצים
1 כוס שמן
2 כפות תמצית וניל
ציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה
כפית אבקת קפה מומסת ב- 2 כפות מים
1 כף גדושה ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
פשוט למדיי, עובדים לפי הסדר ומוסיפים את הרכיבים בזה אחד זה
את הקקאו מסננים
וכשהכל בקערה, מערבבים היטב שלא יהיו גושים
יוצקים לתבנית תנור - אם רוצים עוגה אחת גדולה או ל-4 תבניות אינגליש קייק
מעבירים לתנור ובחום 165 מעלות אופים 45 דקות
בודקים עם קיסם, ומוציאים להתקרר
לציפוי:
ממיסים את השוקולד עם השמנת
מערבבים היטב ומוסיפים את שאר הרכיבים, מקררים ויוצקים על העוגות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה