יום רביעי, 8 בינואר 2020

ושוב מתקרבים לסופ"ש - תפריט לשבת




בלינצ'ס מנה מוכרת, סוג של ברירת מחדל, דג או? בלינצ'ס !
מסוג המנות שנשמרות יופי במקפיא ,אלה שאם כבר טורחים עליהן אז מכינים מכל הלב
שישאר  משו גם במקפיא, לשבת אחרת...תודו, אין יותר כיף מתפריט שלא צריך לעמול על כולו
חלק יש במקפיא...
הפעם החידוש במילוי, בשר טחון שילך יופי עם הבלינצ'ס הירוקים שיעטפו אותו




חביתיות: 



כ-25 חביתיות: (למחבת בקוטר 20 ס"מ)

רכיבים:

2 כוסות מים

2 כוסות קמח (250 גרם)

4 ביצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית אבקת שום

4 כפות שמן

4 בצל ירוק

 1 חב'  פטרוזיליה להפריד את העלים מהגבעולים


מילוי:

3 בצלים קצוצים

1/2 קג בשר בקר טחון (צלעות)

כף גדושה שום כתוש

1 תפוח אדמה מבושל ומעוך היטב עם חלק מנוזלי הבישול

מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה, ראס אל חנות


אופן ההכנה:


לבלינצ'ס:


שמים את הירוקים עם 2 ביצים וחצי כוס מים בקערת מעבד המזון וטוחנים היטב

מוסיפים את שאר החומרים

מתבלים ומערבבים היטב לקבלת בלילה.

מניחים ל- 10 דקות לפני התחלת הטיגון, אם צריך מוסיפים עוד מים


המילוי:


מזהיבים היטב את הבצל, מוסיפים את השום

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך הפרדה לפירורים


מתבלים

מוסיפים 1/4 כוס מים וממשיכים לבשל את הפירורים עד שהנוזלים מתאדים.



מוסיפים את תפו"א ומערבבים


כך שמתקבלת מלית בשר לא מתפוררת.

ממלאים את הבלינצ'ס ומגלגלים






כמובן שיהיו מגוון סלטים






לעיקרית:



הזוי? אבל טעים

וליד 

בורגול משובץ בירקות

מה צריך?

1 כוס בורגול
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
2 שיני שום קצוצות
מים
מלח, פלפל,פפריקה וכורכום

אופן ההכנה: 

מרתיחים מים ויוצקים על הבורגול, מניחים לתפיחה לשעה
שוטפים ומסננים היטב.

מטגנים את הבצל להזהבה, כשזהוב מוסיפים את השום לדקה
ואח"כ את הגזר, מערבבים ומאדים כ- 10 דקות
מתבלים
מוסיפים 1/3 כוס מים
וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים

מערבבים את הירקות עם הבורגול המסונן


וקצת ירוק שחסר לי בצלחת



לקינוח


היות והתבקשתי מוסיפה גם מתכון לגלידה וניל  ביתית טעימה מאוד(פרפה וניל)
מתאימה יופי  להגשה ליד קראמבל התפוחים.

כשמכינים כך חוסכים את ההקצפה במהלך ההקפאה .

מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות 
בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
מפרידים 4 ביצים:
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקציפים שמנת מתוקה/צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל
מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה