יום ראשון, 5 בינואר 2020

חיתוכיות ריבה או מה לכל הרוחות עושים עם ריבת מישמש ביתית




בעונה הקצרצרה של המישמשים אני מנסה הכל כדי לנסות לשמר אתה טעם, הצבע
הנפלאים
כמה עוגות מישמש עם או בלי ג'לי אפשר כבר להכין?
ריבה היא פתרון לא רע, למה לא רע? כי אנחנו לא אכלני ריבות, וכך אני מוצאת את עצמי 
מחלקת צנצנות ריבה לכל דורש 
את הצנצנת הזאת מצאתי במקרר דוקא מחכה בסבלנות לגאולה
נכון,אפשר בלי בעיה להשתמש בריבה קנויה ואפילו בקונפיטורה - זו הריבה עם חתיכות הפרי בתוכה
אבל הביתית, אם קיימת טעימה יותר.


רכיבים:

תבנית 20X30

לבצק:


250 גר'(1+3/4 כוס)  קמח 

50 גר' חמאה/ מרגרינה רכה
50 גר'( 1/4 כוס) שמן
60 מ"ל ( 1/4 כוס) מיץ תפוזים
כפית אבקת אפייה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר 
כפית תמצית וניל

למלית: ריבת מישמש (שוקולד קצוץ- אופציונאלי)

או צנצנת ריבת תות/דובדבן או פטל


אופן ההכנה:
 שמים בקערת המיקסר את הקמח
 מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.
 מרדדים על נייר אפיה 2/3 מהבצק לעלה בגודל התבנית
 ומעבירים לתבנית
 את שארית הבצק שמים במקפיא על מנת שיהיה קל יותר לפורר אותו.
 אופים 10 דקות בחום 180 מעלות
מוציאים, מקררים קצת
 מורחים שכבה יפה מהריבה אפשר גם שוקולד קצוץ
 מגררים על מגררת גסה את 1/3הבצק הנותר.
אופים כ-20-25 דקות להזהבה.
חותכים לקוביות מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה