יום רביעי, 1 בינואר 2020

פאי תפוחים ... חזה עוף בטריאקי.. תפריט שבת כמובן


לטובת אלה שמגיעים לסוף השבוע ולא באמת יודעים מה להכין לשבת.
מרגישים שהראש ריק מרעיונות?
הנה מציעה כאן תפריט כייפי ומתחשב
  לסעודת השבת



שכולל
פתיח לסעודה קליל, קצת מטבלים לחלה
וישר עוברים למרק עוף - הכי מתאים בקור הזה
הפעם מרק עוף תימני וכדי שהאורחים שלנו ירגישו בבית הוספתי קניידלך



תודו, הכי פיוז'ן שיש


חזה עוף בטריאקי:

1 ק"ג חזה עוף משוטחים, חתוכים לנתחים

חומרי המרינדה:

4 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפיות שמן שומשום
ג'ינג'ר

שומשום
בצל ירוק קצוץ



אופן הכנה

מכינים את המרינדה
מוסיפים את נתחי החזה ומניחים לפחות לשעה

 מטגנים את נתחי החזה  משני הצדדים.
 מוציאים ומניחים בצד






באותה מחבת מצמצמים את המרינדה   ולאחר מכן מוסיפים את החזה עוף ששמנו בצד.
מערבבים קלות עד שכל הנתחים מצופים ברוטב הטעים
מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ולבסוף מפזרים מעל שומשום קלוי.









תוספות:

פירה תפו"א מתאים פה בול

הוספתי גם מנת ירק

בורגול עם  ירוקים:

רכיבים:

1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים

2 כוסות אפונה קפואה להפשיר ולבשל כמה דקות במיקרו במעט מים
תפרחת מ- 3-4 פרחי ברוקולי גדולים
3 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק כך שמתקבלים רבעי עיגול
מלח,פלפל שחור, בזיליקום יבש, כפית אבקת מרק
1/4 כוס מים

במחבת:

כפית שום כתוש לטגן במעט שמן זית רק עד שמלבין 
להוסיף את הזוקיני החתוך ולטגן על אש בינונית גבוהה עד שמתרכך טיפה
להוסיף את האפונה
לקצות את תפרחות הברוקולי ולהוסיף למחבת
לאדות כמה דקות
לתבל
לסנן את הבורגול ולהוסיף לירקות שבמחבת
לערבב, להוסיף מעט מים ואבקת מרק לתיבול, לבשל 3-4 דקות כדי שהטעמים יאוחדו





ולקינוח
כמובן - תפוח...

פאי תפוחים (מתכון של לייזה פאנלים עם התאמות שלי)

הבצק:
3 כוסות קמח מנופה
כפית שטוחה מלח
3 כפות סוכר
200 גר' נטורינה חתוכה קוביות
כף  מיץ לימון
חצי כוס מי קרח קפואים
לערבל טוב טוב לבצק אחיד. להכניס למקרר לשעתיים. לחלק את הבצק לשניים

המלית:
7 תפוחים ירוקים קלופים חתוכים
כוס סוכר חום
כפית גדושה קינמון
2 כפות קמח
50 גר' נטורינה חתוכה קוביות
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

לערבב טוב טוב את כל חומרי המלית

7 תפוחים קלופים חתוכים + כוס סוכר חום + כפית גדושה קינמון + מיץ מחצי לימון+ 2 כפות קמח + קוביות קטנות של 50 גר' חמאה


על עלה בצק מרודד, מניחים את התפוחים החתוכים




מכסים בעלה מרודד ודק עם חור קטן שעשינו בעזרת כוס



בעדינות חורצים חריצים לאדים עם סכין חד

ובמזלגון קטנטון מהדקים קצוות פאי.

במקור יש למרוח על העוגה חלב, למען הפרווה מרחתי שמנת צמחית מהולה במים ביחס 1:1

מפזרים מעט סוכר. מכניסים לתנור חם 220 מעלות לרבע שעה בדיוק



 ואז מורדים ל-180 לעוד שעה.





שבת שלום!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה