זה שטרחנו לפורים לא באמת פוטר אותנו מההכנות לשבת
אז קבלו תפריט קלי קלות.
כשאני רוצה להכין ארוחה בצ'יק
אני פונה למנות האסיאתיות, שהן מהירות הכנה
טעימות ומכילות המון ירקות, בדיוק כמו שאני אוהבת.
זה לא בושה להעזר בקפואים, תמיד יש לי קופסת דים סאם או גיוזות במקפיא
רק לשים בסיר אידוי ולהנות
יופי של פתיח עם טריאקי ביתי
רוטב טריאקי בייתי (תכיני ישר כפול, כל כך טעים ונשמר לאורך זמן במקרר)
להכניס לסיר קטן:
חצי כוס מירין
חצי כוס סויה יאמסה
4 כפות סוכר
להביא לרתיחה ולבשל על להבה קטנה כ- 20 דקות חצי מכוסה.
וסלט קטן חמוץ מתוק ליד
הוצאתי מהמקפיא קופסת בשר קפוא, חשבתי לתומי שיש שם חזה עוף
אממה כשהעסק הפשיר התברר שלא באמת.
היו שם- פרגיות
לשנייה נפל לי הלב, אבל רק לשנייה, למה?
כי חזה עוף הייתי מטגנת בשלב ראשון בבלילה ולאחר מכן מקפיצה ברוטב.
פה? ישר למחבת
ועל הדרך חסכתי קצת עבודה וגם קלוריות
אז מה יהיה לנו השבת:
פרגיות מוקפצות בדבש סויה ושום
על קילו פרגיות חתוכות לרצועות
מוסיפים 3 כפות דבש
3 כפות סויה
4-6 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור
מניחים לספיגת טעמים
ומקפיצים במחבת חמה
להגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ
פרגיות מוקפצות בדבש סויה ושום
על קילו פרגיות חתוכות לרצועות
מוסיפים 3 כפות דבש
3 כפות סויה
4-6 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור
מניחים לספיגת טעמים
ומקפיצים במחבת חמה
להגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ
אטריות אורז שחורות בקרם קוקוס וקארי
למנה הזאת אני קוראת מוקפץ מכנה משותף הכי נמוך וכל זאת למה?
כי המוקפץ שמכיל בדרך כלל מגוון גדול של ירקות
הוצרך להצטמצם בגלל העדפותיהם של בני הבית ,
וכדי שכולם יאכלו ממנו ואני לא אצטרך לטרוח על עוד סיר
-מכנה משותף נמוך ביותר
הרכיבים:
1 שקית אטריות אורז שחורות
1 כרישה חתוכה לאורכה ועוד לרוחבה לפיסות בגודל 3 ס"מ
3 גזרים קלופים פרוסים דק
1/2 כרוב קטן חתוך לריבועים
1 קופסת שימורי פטריות
רוטב:
1 כוס חלב קוקוס
כפית שום כתוש
כפית קארי צהוב
חצי כפית כורכום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות סויה
כף גדושה סוכר חום
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן בווק ולהוסיף את הכרישה ל-3 דקות
להוסיף את שאר הירקות ולהקפיץ כ- 5 דקות
להוסיף את חומרי הרוטב להרתיח
את אטריות האורז יש להשרות מראש ל5 דקות במים רותחים ולסנן
כשהירקות עם הרוטב מוכנים
להוסיף את האטריות ולערבב קלות
כשהירקות עם הרוטב מוכנים
להוסיף את האטריות ולערבב קלות
לפזר מעל קצת גבעולי בצל ירוק
ירוקים מוקפצים ע"פ המצאי:
בצל חתוך לשמיניות
2 זוקיני חתוכים לגפרורים שמנמנים
חב' אספרגוס שעבר חליטה סונן ונחתך ל- 3
כוס אפונה קפואה שעברה חליטה וסוננה
1 כוס פרחי ברוקולי שעברו חליטה וסוננו
כפית שום כתוש
כל זה עובר הקפצה במחבת
מתובל בעדינות במלח, מעט טימין, כף יין לבן חצי יבש וקורט סוכר
לא יותר לא פחות.
ולקינוח טארט שוקולד לעצלנים, בצ'יק, כן? זה שם המשחק השבוע
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה