יום רביעי, 29 באפריל 2020

ארוחת הצהריים לשבת- סוג של אסייאתית



הארוחות מז'אנר האסייאתיות הן מהירות הכנה בדר"כ
וזו אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת




נתחיל את הסעודה באגרול'ס



סלט קימצ'י כי צריך סלטון ליד המטוגנים







תמיד מחפשת חיים קלים, מה שפחות לבלות במטבח, בטח כשזה בסוף השבוע
ויש להכין הרבה מנות. אז אסיאתי זה ברור: חזה עוף.. מרינדה..לטגן..לחתוך ירקות..להקפיץ..ונודלס ו... די
תראו את המנה הזאת כמה יופי יש בה,
קלילה ומהירת הכנה וטעימה עד מאוד

רכיבים:

4 כרעיים מחולקים להמליח ולפלפל

נוזל האפיה:

2/3 כוס חומץ תפוחים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קטשופ
1/4 כוס סויה
1/2 כף אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס נוזלים משימורי אננס

1 כפית קורנפלור

ירקות:

1 בצל חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
אננס מקופסת שימורים

אופן ההכנה:

להניח את הירקות החתוכים בתבנית חסינת אש



מעליהם להניח את העוף




לערבב את נוזלי האפייה, לחמם קצת כדי שהסוכר ימס, לקרר ולצקת על העוף
לשמור כוס נוזלים בצד (כן, יש ריח חזק של החומץ, אך אל דאגה, 



בתום האפיה הריח נעלם ונותר הטעם הנפלא של חמוץ מתוק סיני)
לכסות את התבנית ולשלוח לתנור בחום 190 מעלות למשך שעה
מידי פעם להרטיב את העוף בנוזלים, להסיר את הכיסוי ולהמשיך באפיה עד שהעוף משחים
זה בערך עוד כ- 30 דקות
בינתיים לערבב כפית קורנפלור במעט מים, להוסיף לכוס נוזל האפייה ולהביא לרתיחה, 
לבשל על אש קטנה
כמה דקות עד שמסמיך, להוריד מהאש





כשהעוף שחום, להניח עליו  מהרוטב הסמיך ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות אפיה.

העוף כל כך עשיר בטעמים שהחלטתי להגיש על מצע נודלס שתובלו רק במעט שמן וסויה



תוספת הירק:

השבוע מצאתי אפונת שלג אצל הירקן, שחברה לאספרגוס
ולפרחי הברוקולי

יופי של מוקפצים ירוקים, תיבול מינימלי של שום מוזהב בשמן זית
מלח,פלפל, שוט יין לבן וקורט סוכר




לקינוח 


קסטה לוטוס

חשבתי שאמצא קסטות מוכנות עם גלידה, פרווה ורק אצטרך לעטר

אז זהו שלא

קניתי בסקויטים פתי בר טעימים

לטעמי רק אלו של גטניו שווים , הם עבים יותר ופריכים יותר

בקיצור שווה לחפש אותם על המדפים במרכול.

הכנתי קציפה משמנת צמחית מוקצפת עם קפה נמס וממרח לוטוס

כמה?

2 שמנת צמחית
3 כפות ממרח לוטוס
3 כפות ברנדי
כפית קפה מומס במעט מים

להקציף לקצף יציב
לסדר במגש את הביסקוויטים
לזלף על כל ביסקוויט שכבה יפה ואחידה בגובהה של הקציפה
לכסות בביסקויט נוסף
להקפיא

אחרי יום במקפיא אפשר לגשת לשלב הציפוי 
מורחים שכבה יפה של ממרח לוטוס על הבסקויט, מעטרים בסוכריות קטנות
ושומרים במקפיא עד להגשה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה