יום ראשון, 3 במאי 2020

וריאציה לעוגת גבינה יפנית

לא מעט זמן מסתובב ברשת סרטון המנסה ללמד את סודות אפיית עוגת גבינה יפנית , לקח זמן
ולבסוף נשברתי וניסיתי, האמת? לא אהבתי את התוצאה הסופית
לא באמת הייתה שם כמות גבינה שתוכל העוגה להקרא עוגת גבינה ,לא מספיק סוכר בקיצור לא משהו לכתוב עליו.
בהמשך נתקלתי במתכון נוסף שעשה שימוש בדרך ההכנה היחודית
אך הרבה יותר עשיר מבחינת רכיבי העוגה, פה כבר חשבתי לי, הנה חוויה מתקנת..
אוכל לבדוק אם שווה להשקיע באופן ההכנה המוזר.

רכיבים:

3 שמנת חמוצה של פעם
1/2 ק"ג גבינה 5%
100 גר' חמאה
6 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר
כף תמצית וניל
כפית קליפת לימון מגוררת +מיץ מחצי לימון
2 כפות פודינג וניל
3/4 כוס קמח
כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

שמים בסיר 2 שמנת חמוצה,גבינה וחמאה ומחממים עד שהחמאה נמסה
טורפים כדי שלא יהיו גושים
מניחים בצד להתקרר מעט
מוסיפים 1/2 כוס סוכר
מוסיפים את השמנת הנותרת וכשהבלילה מתקררת אפשר להוסיף את החלמונים
לטרוף היטב.
להוסיף את הקמח,פודינג ואבקת אפיה, לטרוף היטב
להקציף את החלבונים עם כוס הסוכר שנותרה לקצף מבריק ורך.
לקפל בזהירות את הקצף לגבינה, בכמה פעמים כדי שהקצף לא ישבר.
להעביר לתבנית בקוטר 24 .
מחממים תנור ל-160 מעלות, מניחים את תבנית העוגה בתוך אמבט מים
ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
מקררים את העוגה בתנור.

את העוגה ציפיתי בזילופי שמנת מתוקה מוקצפת עם שקית סוכר וניל ו- 2 כפות פודינג וניל


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה