אפשר כשקיק
נמשיך עם חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואטריות אורז
מנה קלילה, מהירת הכנה וטעימה
רכיבים:
750 גר' חזה עוף חתוך לרצועות
5 כפות רוטב סויה קיקומן
מלח,פלפל ומעט פפריקה מתוקה
רוטב:
3/4 כוס מרק
2 כוסות אפונה ירוקה חלוטה
1 קופסת שימורי פטריות
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס דבש
2 כפות קורנפלור
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את רצועות העוף עם התיבול ומניחים לספיגת טעמים.
מטגנים במהירות בכמה סבבים ומניחים בצד.
באותה מחבת מזהיבים לשנייה את השום והג'ינג'ר, מחזירים את העוף,
מוסיפים את הירקות
מערבבים ולבסוף את העוף המטוגן ואת חומרי הרוטב מלבד הקורנפלור
מבשלים כ- 5 דקות
בוללים את הקורנפלור במעט מים ומוסיפים למחבת
מביאים לרתיחה.
אפשר להגיש כך
או להוסיף למחבת חופן הגון של אטריות אורז שהושרו למשך 10 דקות במים רותחים.
העוף של גנרל טאו
את המנה הזאת מצאתי בשיטוטי ברשת
בבלוג של עז תלם,
מה מקורה? מצטטת מהבלוג הנפלא:
השף הסיני ממחוז הונאן, פנג צ'נג קווי שמו (Peng Chang-kuei) הכין אותה לראשונה כשעבד במסעדה בטאיוואן.
כשהשף פתח מסעדה בניו יורק, בסוף שנות ה-70 של המאה הקודמת,
הוא צירף את המנה לתפריט ומהר מאוד היא הפכה ללהיט אדיר.
איך קשור הגנרל ? ובכן, המנה קיבלה את שמה כאות כבוד לגנרל סיני מפורסם ממחוז הונאן, שמו צו-צונגטאנג ( Tso Tsung-tang ), שהיה מדינאי מוכשר וגם אחד מהשחקנים החשובים באימפריה הסינית במאה ה-19.
גנרל טאו מעולם לא טעם את העוף של גנרל טאו (או טסו, תלוי את מי שואלים) – וגם לא מנות דומות לה, שכן במטבח ההונאני אין אזכור למנות דומות עד שבא השף פנג שהוזכר לעיל – כמעט 100 שנים אחרי מותו.
מנה אסיאתית שאני לא מכירה, חריפה יותר ממתוקה
שיניתי קצת
כי קשה לי עם מנות חריפות היה לנו טעים מאוד
רכיבים:
לעוף ולמרינדה:
1/2 ק"ג פרגיות עוף חתוכות לקוביות
5 כפיות רוטב סויה איכותי
1 כף סוכר חום כהה
1 חלמון ביצה
3 כפות קורנפלור
2 כפות שמן (למרינדה) + מספיק שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות
6 כפות מים
1 כפית קורנפלור
2 כפיות רוטב סויה איכותי
2 כפות סוכר חום כהה
להקפצה:
מעט שמן
חתיכה קטטה של ג'ינג'ר, קצוצה דק או מגוררת
1-2 שיני שום, קצוצות דק או כתושות
1/2 גבעול בצל ירוק, פרוס דק (מפרידים בין החלק הירוק ללבן)
2 כפיות שמן שומשום
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את רוטב הסויה, החלמון השמן והסוכר. מערבבים ואז מוסיפים את הקורנפלור
מכינים את העוף:
חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס (3 ס”מ בערך, שלא תעזו למדוד).
מעבירים לקערה עם הבלילה, מניחים בצד לשעה או יותר לספיגת טעמים.
מחממים שמן לטיגון עמוק
מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב לקבלת תערובת אחידה.
כשהשמן חם, מטגנים את פיסות הפרגית המושרות בנגלות (5-7 פיסות בכל פעם)
בערך 3 דקות או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הנתחים.
מסיימים את המנה:
מחממים מחבת מעל להבה גבוהה.
מוסיפים 2-3 כפות שמן מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והחלק הלבן של הבצל הירוק
ומקפיצים עוד כמה שניות עד שאלו גם מעלים ריח נעים.
מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב, וברגע שהוא מבעבע ומסמיך
מוסיפים פנימה את העוף ומקפיצים או בוחשים היטב, עד שכל פיסות העוף נעטפו ברוטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה