יום ראשון, 10 במאי 2020

עוגת גבינה משו משו


מתקרבים לשבועות שהפך לחג הגבינות
מאכלי גבינות לא אוכלים אצלנו במיוחד
אבל עוגות גבינה אוכלים גם אוכלים
ולכן אני יוצאת מגדרי למצוא כל פעם מתכון חדש, טעם מעניין, מרקם נימוח ומיוחד
בקיצור קבלו עוד לבנה.
את המתכון הזה פרסמה פיית העוגיות
בשבילי היא אלופת עוגות הגבינה
הפעם קצת שיניתי, ויתרתי על עיטור העוגה בפירות
יצאה מצויינת.



הרכיבים:

לתחתית בצק שקדים לימוני:

100 גרם (שני שליש כוס) קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
65 גרם (שליש כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון קטן
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, בקוביות

לעוגת גבינה מעודנת:

900 גרם (4 גביעים) גבינת שמנת 25%
400 מ"ל (2 גביעים) קרם פרש 30% (אני השתמשתי בשף הלבן)
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות מחית וניל או תמצית טובה
50 גרם (5 כפות שטוחות) קורנפלור, מנופה
קורט מלח
5 ביצים גדולות

לקצפת קרם פרש:

180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה 38%
150 מ"ל (3/4 גביע) קרם פרש 30%
כף וחצי אבקת סוכר
½ כפית מחית וניל או תמצית טובה
1 כפית קליפת לימון מגוררת

לעיטור:
פירות העונה

כלים:
תבנית 24 ס"מ


אופן ההכנה:

לתחתית בצק שקדים לימוני:

במעבד מזון מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, קליפת לימון מגוררת ומלח. מוסיפים חמאה קרה בקוביות, ומעבדים לפירורי בצק גדולים. מפזרים את הפירורים על תחתית תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומהדקים בעזרת כף. מקררים לשעה. 
 אופים את הבצק ב- 180 מעלות, 13-15 דקות להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.



לעוגת גבינה מעודנת:

לאחר שהבצק הצטנן, מחממים את חום התנור ל-150 מעלות (לא בטורבו). מערבבים בקערה גבינת שמנת, קרם פרש, סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל, קורנפלור ומלח. 
מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים לתערובת חלקה, 
עד להטמעת כל כמות הביצים. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ומעבירים בעדינות לתנור.
 ואופים 70-80 דקות כך שהעוגה מעט תפוחה למראה. מצננים שעה בתנור כבוי, 
מעבירים לצינון בטמפרטורת החדר . העוגה רכה מאוד בשלב זה וזה בסדר גמור, היא תתייצב לגמרי בזמן הקירור. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה.

לקצפת קרם פרש:

מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקצפת לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ברוחב סנטימטר ומזלפים תלוליות של קרם על כל העוגה. מי שרוצה יכול גם פשוט למרוח את הקרם מעל בעזרת כף. מעטרים בפירות העונה לפני ההגשה.








אותה הגברת בשינוי אדרת
ציפוי הקצפת נשאר
מעליו גנאש שוקולד, זילופי קצפת וכדורי פררו רושה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה