יום רביעי, 13 במאי 2020

ארוחת שבת, כמה טוב שבאת





סוף השבוע מגיע ומתחילה לחשוב מה יוגש לשולחן השבת? 
טבעי מאוד מידי פעם לרצות לתקתק ארוחה, 
להגיש לשולחן תבנית גדולה ומפוארת שיש בה
הכל מכל כל 
 ארוחות בתבנית אחת, זהו קונספט אהוב, גם
מקבלים את השפעת כל המרכיבים זה על זה, 
מיצי העוף הניגרים לתבנית מתבלים את הירקות מתחתם
ובסוף? יש פחות כלים לשטוף
בקיצור WIN WIN SITUATION




פרגיות אפויות עם ירקות

רכיבים:

8 יח' פרגית

מרינדה:

 3 כפות שמן זית 
1/2 כוס טריאקי 
1/2 כוס סילאן 
כף גדושה שום כתוש 
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה
בתבנית לפרוס  2 בצלים 3 תפו"א ובטטה
לקפל הפרגיות מעל הירקות
לכסות ולאפות
בחום 200 מעלות לשעה להסיר את הכיסוי 
להמשיך לאפות עוד כ-  20 דקות להשחמה.





מה ליד?

סטייק כרוב מהיר הכנה, יכול להכנס לתנור יחד עם העוף
לחיסכון בזמן ההכנות
אפשר להכין מכרוב ירוק ולשלב עם פרוסות מכרוב סגול

כל כך פשוט פורסים כרוב לפרוסות הרוחב 1.5 ס"מ בערך , משכיבים בתבנית
מפזרים מלח, אבקת שום מעט טימין
מרססים בשמן ולתנור בחום 200 מעלות ל25-30 דקות


את הארוחה נפתח בקציצות דגים - גפילטע אבל מלא צבע 
סוג של חריימה אבל עם קרפיון טחון.
את הטחון הזה אפשר לקנות כגליל במקפיא של המרכול
או ללכת לדגאי ולהזמין דג טחון.


וכמובן כמה סלטים חיים ליד

 

לקינוח נשמח בעוגת שוקולד רכה ועסיסית




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה