יום ראשון, 28 במרץ 2021

אוכלים צהרים בחוה"מ פסח

פסח חל בעונת מעבר, לפעמים חם לפעמים ממש קר
ואז מרק ממש מתאים.

אז מה? הלכתי על מרק בצל לפתיח

כדאי להשתמש בציר ירקות כדי לקבל מרק טעים . הפעם  שמרתי את מי הבישול של הכרישה, ההיא של קציצות הכרישה שאני נוהגת להכין לפסח, המים מתובלים במלח וכמובן בטעם הכרישה הנהדר.

מה חשוב: כדי לקבל צבע חום עמוק בלי טעם מריר של בצל שרוף יש להקפיד על טיגון/אידוי איטי, אש נמוכה
וכדי שזה יתקדם בקצב הגיוני יש להשאיר את הסיר מכוסה רק בחלקו, כך אדי המים של הבצל יתנדפו במהירות
ויביאו את הבצל לשלב הקירמול מהר יותר.

רכיבים:

6 בצלים פרוסים דק
6 כוסות מים/ציר ירקות
1/2 כוס יין  לבן חצי יבש
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

בסיר רחב מתחילים לטגן את הבצלים במעט שמן על אש נמוכה
סיר מכוסה בחלקו
מידי פעם מערבבים
לוקח כ- 40 דקות, עד שהבצלים מתקרמלים יפה
מוסיפים את היין והנוזלים
בפסח אני מעדיפה לוותר על עיבוי בקמח תפו"א
ממליצה למי שחייב את המרק קצת סמיך
פשוט לטחון אותו קצת בתום הבישול.
מתבלים, ומבשלים עוד כחצי שעה



ממשיכים לתוספת נפלאה - מאפינס כרובית

ראש קטן כרובית מפורקת לפרחים

בלילה:

3 ביצים
2 כפות גדושות מיונז
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות קמח אוסם תופח
כפית אבקת אפיה
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מבשלים את הכרובית עד שמתרככת
מועכים
טורפים יחד את חומרי הבלילה
מערבבים עם הכרובית
משמנים תבנית שקעים, מפזרים קצת קמח מצה
ממלאים בבלילה
אופים בחום 185 מעלות כ- 40 דקות.



פטריות מוקפצות

2 סלסלות פטריות שמפיניון
2 בצלים פרוסים
3 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פפריקה, כורכום,פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים במעט שמן
מוסיפים את הפטריות השטופות והפרוסות, לא דק מידיי
מערבבים
מתבלים
ממשיכים לטגן/לבשל תוך עירבוב מידי פעם
ממש קצר, כ- 10 דקות, מסירים מהאש
בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים קלות



נראה לכם שאין תפוחי אדמה?
הלו, זה פסח, ברור שיש 

את אלה (4 יחידות) חתכתי לצ'יפסים, בישלתי במיקרו כ- 10 דקות
בתבנית 5 כפות שמן מעורבב עם 2 כפות אבקת מרק בצל וחצי כפית מלח
לערבב את תפוחי האדמה עם התיבול
ולתנור
בחום 200 מעלות כ- שעה


וכל אלה ליוו את השניצלים הטריים

בהעדר חרדל תיבלתי את הביצים הטרופות במעט בזיליקום יבש
טבלתי בפרורית לפסח, גם לה אני מוסיפה תבלינים
לשקית פרורית כמעט כפית מלח, חצי כפית אבקת שום ו-1/4 כפית תבלין גריל 



אין תגובות:

פרסום תגובה