יום רביעי, 2 בדצמבר 2020

מרק עם קובה ולקינוח טארט לימון ותפוחים




מזמן כבר לא היה אצל מרק עוף לשבת, אז הנה: התפריט לשבת






 נתחיל ממרק עוף עשיר וטעים.
אצלנו מרק עוף הוגש לשולחן צח, בתוספת איטריות דקות או שקדי מרק
את העוף מהמרק וגם את רוב הירקות מנשנשים כשהמרק מוכן  ועובר סינון.
 אמא שלי הכניסה למרק העוף- עוף, אחרת למה קוראים לו כך?
ואז את הנתחים המכובסים שלתה החוצה בגמר הבישול
והעבירה לרוטב, למשל רוטב עגבניות מתקתק עם קצת מיץ לימון לשבירת המתיקות 
או רוטב בשמל מתובל בשום ופטרוזיליה קצוצה, מתכוני ילדות שהיו לי טעימים, עד שגדלתי ובעטתי,
עוף מכובס ממש לא! נו טוב, אז מרק עוף מה יהא עליו?
אני מזמינה בקצביה עוף מפורק, כך יש לי עצמות וכנפיים למרק, לפעמים גרון הודו מצטרף לסיר.
הפעם בחרתי להגיש את המרק עם קובה , אז לא מרק צח אלא מרק עם הרבה ירקות חתוכים:
בצל, גזר,סלרי,שורש פטרוזיליה וקישוא
את העצמות אני מכניסה לגרב מרק מיוחדת וכך גם הסינון לאחר הבישול לא מפרך.

ועכשיו לגולת הכותרת- קובה
בדר"כ אני לא נוטה להסתבך ואת הקובות קונה במרכול, 
מה עבר עליי? לא ברור, אולי קופסת הבשר המטוגן והמתובל בבהרט שיושבת לי במקפיא
כבר מלא זמן ולא מצאתי לה שימוש
בקיצור to make a long story short  עד כמה שאפשר:

למעטפת:

1/2 ק"ג ג'ריש (ניתן לקנות בשווקים – זה בורגול טחון 
1 ק"ג סולת

בקערה שוטפים את הג'ריש היטב (ניתן להשרות במים כמה דקות)
מוסיפים לג'ריש הנקי את הסולת ומוסיפים מים 
העיבוד היה  במעבד מזון ולא מדדתי כמה מים 
אבל כל פעם קצת עד אשר החומרים מתאחדים לבצק שקל לעבוד איתו.


כעת בידיים שכל הזמן רטובות יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך
  ומניחים אותם על מגש או משטח אחר רטוב.



המילוי:

רכיבים ל- 25-30 כדורים:

1/2 ק"ג בשר טחון עבה   (למטרה הזו מבקשים מהקצב לטחון עבה)
2-3 בצלים קצוצים
כף גדושה שום כתוש

בסיר רחב או מחבת מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שהם מזהיבים קלות
 ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שכל הבשר תוך הפרדה לפירורים
עד שכל הבשר מטוגן היטב. 
מורידים מהאש מוסיפים פלפל שחור  מעט מלח ובהרט.
מקררים היטב לפני שמשתמשים למילוי.


לוקחים כל כדור כזה ובידיים יוצרים ממנו קערה 
מכניסים בתוכה בערך כף מהמלית וסוגרים
 לזכור!!! כל הזמן ידיים רטובות, מניחים חזרה במגש וממשיכים כך עם כל הכדורים.

בשלב זה אפשר להניח בקופסא ולהקפיא
או
לבשל במרק 



אמנם מתחילים במרק אבל תמיד יהיו מיני  מטבלים על השולחן
לנשנש עם החלה, עד שהמרק מגיע.






לעיקרית עוף בתנור

המרינדה האהובה שבטעות שכחתי להוסיף את הדבש ויצאה כל כך טעימה
בקיצור אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות תוותרו על הדבש

מרינדה:

1/3 כוס סויה משובחת
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח 
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר
לפחות 12 שעות.

מניחים את העוף עם העור כלפי מטה, אופים בחום 190 מעלות כשעה ורבע
הופכים  באמצע כך שהעור כלפי מעלה




את תפו"א הקריספים חשבתי לשנות - והנחתי פרוסות בצל מתחת לתפו"א
יצא טעים,אבל חייבת להודות, פחות קריספי.



פינת הירק כוללת מלא ירקות ירוקים
מוקפצים על שום כתוש
מעט יין לבן, מלח וכפית דבש


הקינוח לארוחה הזאת משלב את שני הטעמים שאני הכי אוהבת

לימון ותפוחים

אז קלתית עדינה שחובקת בתוכה קרם לימוני עדין  וחצאי תפוחים משוקעים בתוכו

חלום!


טארט לימון ותפוחים

רכיבים :

לקלתית


90 גר נטורינה

1 כף שמן קנולה

3 כפות מים

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

150 גר קמח (1 כוס מעט מעוגלת של קמח)

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרו נטורינה יחד עם שמן, סוכר, מלח ומים.
מוסיפים את הקמח, מערבבים במהירות עם כף, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מהדפנות.
מעבירים לתבנית טארט 26 ס"מ
 כשהבצק קריר מספיק למגע,
משטחים עם היד לכיסוי הדפנות והתחתית.

לצורך אפיה עיוורת מניחים על הבצק נייר אפיה מכוסה בשעועית

ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות לאפיה ראשונית של 10-12 דקות עד לקבלת בצק זהוב.

מילוי:

3 תפוחים קלופים חצויים ומגולענים
לבשל אותם למשך 5 דקות במים עם פרוסת לימון וכף סוכר
להוציא לקרר ולחתוך לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף

מלית לימון:

100 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית
גרידת לימון

אופן ההכנה:


מחממים בסיר קטן סוכר ומיץ לימון, מרתיחים ומעבירים לקנקן. 
מוזגים לאותו הסיר שמנת וגרידת לימון ומרתיחים, מסירים מהאש. 
בעזרת מטרפה ידנית, טורפים ביצים  תוך כדי הזלפה איטית של סירופ הסוכר החם. 
מוזגים לתערובת הביצים בהזלפה איטית ותוך כדי טריפה את השמנת החמה. 
מסננים דרך מסננת דקה. מוזגים על הקלתית החצי אפויה 
מניחים בהיקף את חצאי התפוחים
ואופים 30 דקות.בחום 160 מעלות עד שהמלית נקרשת
מגישים קר.



ש ב ת   ש ל ו ם








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה