יום רביעי, 7 ביולי 2021

כתר שמרים במילוי פסטו תפריט לשבת קיץ



כשאני מתחילה לתכנן את התפריט של סעודת שבת בקיץ תמיד יש לי דילמה
חלה טובה יש, וגם מלא "אוכל קטן" וזה בדרך כלל מהווה פתיח ראוי לסעודה
לפעמים מצרפת מרק יוגורט קר, אבל העיקרון הוא, קיץ, מאוחר, הולכים לישון אחרי הסעודה
לא צריך להעמיס ואני יותר בקטע של הקינוח...



אז השבוע, בהתחשב בצנצנות הפסטו שנערמו לי במקרר ובעודפי הגבינות
הכנתי  ליד החלה הטעימה גם כתר שבלולי פסטו 

לבצק:

320 מ"ל (⅓1 כוסות) מים פושרים
1 כף  שמרים יבשים
730 גרם  קמח 
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח

למלית:

150  גרם מנצ'גו מגוררת
50 גר' חמאה רכה
5 כפות פסטו

1 ביצה טרופה להברשה

כמות הבצק מספיקה ל- 2 גלילות, הכנתי שושני פיצה וכתר שושני פסטו

אופן ההכנה:

מכינים בצק  ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח, בערך שעה , שעה וחצי, תלוי בטמפרטורה בבית.
חוצים את גוש הבצק ל- 2
מרדדים לעלה גדול ודק
מורחים בשכבה דקה את החמאה, מעל מורחים את הפסטו ומפזרים את הגבינה המגוררת.
מגלגלים לגליל הדוק
פורסים לפרוסות אלכסוניות ומסדרים בהקף של תבנית חסינת אש



כדי לשמור על מבנה הכתר , כדאי למעוך יריעת אלומינים ולהניח באמצע.
להניח לתפחה ל40 דקות בערך, להבריש בביצה טרופה ולאפות בחום 180 מעלות כ- 25-30 דקות



הסלטים והמטבלים שהוגשו ליד נהנו מאוד מ"הלחם" המשודרג.

לעיקרית מצאתי אצל הדגאי דגי מוסר
אלה דגים גדולים בדר"כ בשרניים וטעימים ביותר
בגלל שהם כל כך גדולים אני מרשה לעצמי לחלק את נתחי הפילה
לא צריך הרבה כדי לקבל מנה מצוינת
לשבת הכנתי אותם עם רוטב עגבניות קליל 


על מצע פסטה טליאטלי

הירוקים שהצטרפו לביס היו כרובית וברוקולי אפויים

רכיבים:

1/2 שקית ברוקולי קפוא
1/2 שקית כרובית קפואה

מלח,פלפל

2-3 כפות פירורי לחם 

נוזל ציפוי: 

3 כפות מיונז
כפית גדושה חרדל
כף גדושה אבקת מרק בצל
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מפשירים את הירקות ומבשלים בישול קצר
אפשר גם במיקרו.
מסננים, חותכים את הירקות לפיסות לא גדולות
מתבלים במלח ופלפל מערבבים
מניחים בתבנית חסינת אש

מפזרים פירורי לחם

מכינים את נוזל הציפוי ובעזרת כף מטפטפים על הירקות
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות




לקינוח פונקנו בעוגת פודינג לימון שהכינה הסיניורית
המתכון של ליאת נעמי שירית מאתר וואלה



רכיבים:

 3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כוס סוכר (לשמור שתי כפות להקצפת החלבונים)
2 כפות חמאה בטמפ' החדר (30 גרם)
¼ כוס קמח
1 כף קליפת לימון מגוררת
¼ כפית מלח
1 כוס חלב
½ כוס מיץ לימון

להגשה - לבחירה
אבקת סוכר או פירות יער / קצפת מתוקה 

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים בספרי שמן 6-8 כוסות להגשה אישית (ניתן להשתמש גם בכוסות תה נמוכות) 
או תבנית אחת גדולה. מסדרים את הכלים בתבנית חסינת חום עמוקה.
מרתיחים מים בקומקום, שיעמוד בהיכון, למלא את התבנית במים לזמן האפיה.

מקציפים בקערה את החלבונים עם שתי כפות סוכר, עד לקבלת מרנג חלק, מבריק ונוקשה. מניחים בצד.
בקערה גדולה נפרדת, שמים את כוס הסוכר (פחות שתי כפות) עם החמאה, 
ומקציפים היטב עד לקבלת תערובת פרורית אחידה.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.
מוסיפים את קליפת הלימון, המלח והקמח ומערבבים היטב.
מוסיפים את מיץ הלימון והחלב, מערבבים היטב, עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.

מעבירים שליש מכמות המרנג לתוך הבלילה. 
מקפלים בעדינות, עד שהמרנג מתאחד עם הבלילה (זה בסדר אם נותרים גושים קטנים עקשניים של מרנג). 
חוזרים על התהליך עם שני השליש הנותרים של המרנג. 
הזהרו מערבוב יתר שיוציא את כל האוויר מהמרנג, מערבבים רק עד קבלת בלילה אחידה.
שופכים את הבלילה לכלי ההגשה המשומנים. 
ממלאים את התבנית במים חמים כך שהמים יגיעו עד חצי גובה כלי ההגשה.
מכניסים את התבנית עם המים החמים וכלי ההגשה, לתנור, לשלב האמצעי.
אופים למשך 20-30 דקות בכלים קטנים,(הסינורית אפתה 25 דקות, כך שכמות הפודינג בתחתית התבית היתה מזערית
נשקול להפחית כמה דקות מזמן האפיה, כי הפודינג היה ממש טעים.
 ועד 40 דקות אם מכינים בכלי אחד גדול, או עד שהעוגה מזהיבה קלות.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים את הכלים או העוגה על פני רשת . 



מניחים לעוגות להתקרר לפחות חצי שעה לפני שמפזרים אבקת סוכר 
הגשנו עם קצפת ודובדבנים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה