יום ראשון, 23 באוגוסט 2020

מסיבת פיצה

כשמתקרבים לימי ההולדת של הבנות עולה השאלה, מה הפעם?
כולם יגיעו ואז מה?
אמנם אנחנו משפחת קרניבורים, אבל לא פוסלים מידי פעם גם חלבי.
הצעירים הציעו פיצות ואני יצאתי לחפור ברשת
מצאתי את הרעיון הנפלא הזה בבלוג "מטבח מקומי "של רונית לניאדו תירוש
אימצתי והתאמתי .
מה כיף? שניתן להכין את הבצק יום קודם, לחלק לכדורים ולרדד לעיגולים
לאפות חצי אפיה ולשמור למסיבה.
חושבת שכך מגיעים לאכול מהר יותר והבלאגן ,בינינו, קטן יותר..


השתמשתי במתכון לבצק הנהדר שלי לפיצה קריספית.  בחרתי בקמח יעודי לאפיית פיצות
ששונה מהקמח הרגיל בתכולת החלבון שבו - גלוטן, זה הגלוטן שמאפשר לבצק להימתח
היטב מבלי להקרע.

רכיבים:

לבצק (ל-6 עיגולים בקוטר 20-24 ס"מ)

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
8 כפות שמן זית
3 כוסות מים פושרים

לרוטב האדום:

ברור שניתן לבשל רוטב, עם עגבניות אמיתיות, אך לטובת קיצורי הדרך
אני משתמשת ברסק עגבניות רגיל וסטנדרטי

4 קופסאות רסק עגבניות
2 כפות בזיליקום יבש
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור, אבקת שום

לרוטב לבן:

1/3 1 כוסות שמנת לבישול
8 כפות פרמזן מגוררת
2 כפות פסטו


600 גר' גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

מכינים בצק, מעבדים במיקסר כ- 10 דקות, כדי לתת לגלוטן להיווצר.
מחלקים לכדורים, כדאי למשוך את הידיים במעט שמן , זה במקום קמח, כדי שהבצק לא ידבק למשטח העבודה.
את הבסיסים הכנתי על ניר אפיה, רידדתי לבסיס דק, 
בתנור תבנית הפוכה מתחממת לה לחום 240 מעלות
מגלישים את נייר האפיה עם עיגול הבצק על פני התבנית ההפוכה
ואופים למשך 3-4 דקות
זה שלב ראשון, כעת הבסיסים יכולים להיות מאופסנים במקרר עד למסיבה.

התוספות:

פרוסות עגבניות שרי
פרוסות פטריות שמפיניון
פלפל צהוב/כתום חתוך לקוביות
גרגרי תירס (אני מבשלת את הקלחים ובעזרת סכין חותכת את הגרגרים)
קונפי שום
פשוט לבשל שיני שום כ- 30 דקות מכוסים בשמן, עם מעט מלח וענף טימין על אש קטנה
עלי רוקולה- לפיצה הלבנה בגמר האפייה
פרוסות זיתים
שמיניות בצל
פרוסות פרומעז
קוביות בטטה צלויות בשמן ומלח בתנור
אננס חתוך לקוביות

השולחן ערוך, לכל משתתף פלייסמט 
במרכז השולחן פיזרתי את צלחות הרטבים והתוספות 
ענפי בזיליקום שגזרתי מהעציץ שלי ושמתי באגרטלים קטנים
שימשו אח"כ גם הם כתוספות  



מתחילים לעבוד

כולם משתתפים למגדול ועד קטון.

קצת נישנושים עד שהפיצה תהיה מוכנה








מתחילים לראות תוצרת










מעבירים לתנור



לחום 240 מעלות אופים למשך 5-6 דקות




חותכים את הפיצה לרבעים או שמיניות




ונהנים
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה