יום רביעי, 26 באוגוסט 2020

תפריט לשבת

לכבוד שבת




מנה ראשונה מיוחדת , יש לי במקפיא סלמון שלם בעישון חם
טעים טעים
אני רק מחממת מעט ומגישה עם כל מיני אוכל קטן




מה יש לנו כאן:

חציל קטן קלוי בגריל, הוגש עם מעט שמן זית  ומלח
צ'ימיצ'ורי
ממרח פלפלים קלויים
וכל זה על מצע קרעי חסה סלנובה ונבטי חמניה
בתיבול עדין של וינגרט הדרים

וכמובן חלת הבית




לעיקרית:

עוף בתנור, סוג של הוראת קבע בסעודות שישי
כי אין יותר טעים מעוף אפוי טרי וחם
אני משתדלת להכין את התבנית מראש ולהכניס לאפיה הכי קרוב לשבת, כך
שהעוף אפילו לא צריך להתחמם...
אין, באמת אין טעים ממנו.

מרינדה חדשה שבדקתי ויצא מצוינת

רכיבים:

ל- 4 כרעיים מחולקים

6 כפות ליקר רימונים
4 שיני שום כתושות
3 כפות דבש
קליפה מלימון (מגלפת סרט הכי ארוך שמצליח)
מיץ מחצי לימון
3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
כף סויה
מלח

מניחה את נתחי העוף יום לפני במרינדה או לכל הפחות כמה שעות לפני האפיה



אמא שלי נמצאת אצלנו בסופי שבוע והיא הכי אוהבת תפוחי אדמה 
כמו כל ההונגרים... אז תפוחי אדמה אפויים
כדי לקצר זמנים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 10 דקות אחרי שרותח
מסננת.

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים, קליפה קריספית ותוך רך וטעים




ובפינת הירק

כרובית אפויה


הפעם בחרתי להקפיץ את פרחי הכרובית בתערובת תבלינים:


כפית חרדל


כף מיונז


1/2 כפית מלח 


1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות מים

סידרתי בתבנית
פיזרתי פירורי לחם ולתנור בחום 200 מעלות ל- 40 דקות



שני קינוחים אני אוהבת ממש
תפוחים או שוקולד

הפעם הלכתי על עוגת בראוניז בקישוט עוגיות אוריאו
חלום!

רכיבים:

200 גר' שוקולד
100 גר' נטורינה
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
פקק תמצית וניל
1/2 כוס קמח
50 גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות

4 עוגיות אוריאו חתוכות

אופן ההכנה:

הכל בקערה אחת
ממיסים את השוקולד והנטורינה
מערבבים
מוסיפים את הסוכר לנוזל החם ומערבבים בנמרצות
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך עירבוב
הוניל והקמח
בסוף את השוקולד הלבן ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26
מסדרים מעל את העוגיות החתוכות



ולתנור
בחום 180 מעלות למשך 30 דקות
לא יותר לא פחות
בדיוק בשביל לקבל את המרקם הנימוח והכל כך ממכר




שבת שלום!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה