יום ראשון, 17 בינואר 2021

פרסבורגר פרג

 פרג, הגרגרים השחורים האלה שכולם מכירים מהחלה, כן?

אבל אצלנו ההונגרים הפרג מככב בעוגות נפלאות, ז'רבו  ופלודני  👑👑

וכשלא מתחשק להשקיע, אז גם פרסבורגר מתקבל בברכה, 

אני ממש אוהבת וגם חלק מהחברה שלי

אז מידי פעם אני מפנקת, מכינה, פורסת ושומרת במקפיא, 

ממש כיף לנשנש משם כשבא משהו מתוק.

רכיבים:

בצק:

4 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

קליפת לימון מגוררת

125 מ"ל חלב

2 ביצים

200 גר' חמאה

כפית תמצית וניל


למילוי:

ממליצה לקנות פרג טחון טרי ממקום שבו התחלופה גבוהה, פרג לא טרי הוא פשוט לא טעים

300 גר' פרג טחון

1/2 1 כוסות חלב

80 גר' חמאה

2 כפיות תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שקדים טחונים או אגוזים

2 ביצים


צימוקים

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומעבדים לבצק, חותכים את החמאה לקוביות 

ומוסיפים אחת אחת תוך עירבול

מעבדים לקבלת בצק גמיש ונח, עוטפים ומעבירים למקרר ל- 4 שעות.

בינתיים  מבשלים את המילוי מביאים לרתיחה את החלב עם כל הרכיבים, מוסיפים את הפרג 

ומסירים מהאש.

מקררים מעט ומערבבים לפרג  את הביצה, 

את הביצה השניה שומרים למריחה על הרולדה לפני האפיה

מחלקים את הבצק ל- 3

היות ואני אוהבת הרבה פרג בביס בחרתי בצורת הקיפול הזאת

אפשר גם לרדד לעלה, להניח את המילוי ולעטוף בבצק




מורחים בביצה טרופה 

פיזרתי מעט גבישי סוכר



ממתינים כחצי שעה מברישים שוב בביצה ולתנור אופים בחום 170 מעלות עד להשחמה יפה



יצא שניסיתי להכין שוב
הפעם השתמשתי במתכון אחר
מהבלוג של קרוטית, גם אותו אהבנו מאוד
הבצק מתקבל דק יותר
מה שמאפשר לאוהבי פרג להתענג על הפרג שהוא כמעט נטול בצק

מצרכים לבצק (ל-2 עוגות שמכינים בתבנית אינגליש קייק):

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/3 כוס אבקת סוכר
3/4 כפית (7 גרם) שמרים יבשים 
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב
1 ביצה M
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

למילוי פרג וצימוקים:

1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן 
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
2 כפות דבש 
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טרי, טחון טרי
1 ביצה M
1/2 כוס צימוקים – לא חובה אבל מאוד מוסיף

וגם:
1 ביצה להברשה
אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:
מכניסים את חומרי הבצק לקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד
מכדרים לכדור , מכסים ומקררים את הבצק במקרר במשך 30-45 דקות.

– בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר, חלב דבש וחמאה ומביאים לרתיחה.
– כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הפרג  ומערבבים היטב. 
מורידים מהאש וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות.
– מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת. מקררים היטב.

– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ
 וברוחב תבנית האינגליש קייק שלכם  
חשוב לקמח היטב את השיש כי הבצק מעט דביק.

 יש 2 אפשרויות: 
1. מורחים 1/2 מהמילוי על כל הבצק ומגלגלים לרולדה 
2. שמניחים לרוחב הבצק, בחלק שצמוד אליכם, פס נדיב של מילוי ומגלגלים עד ששני קצוות הבצק נפגשים ובמידה ויש שאריות בצק חותכים אותן. 

– מעבירים לתבנית אינגליש, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, מכסים ומניחים לבצק לנוח במשך 30 דקות.
– טורפים את הביצה ומברישים בנדיבות את העוגות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגות זהובות
 (תלוי בעובי הבצק שלכם).
– מוציאים, מצננים ורק כשהעוגות כבר לא חמות מפדרים באבקת סוכר.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה