יום רביעי, 13 בינואר 2021

הנה התפריט שלי לשבת טעימה

                                                                

 כבר הרבה זמן שאני מחפשת חזה מולארד

ולא מוצאת, חסר עונים לי בחנות היעודית...

תנסי אווז?

אחרי שהבנתי שמולארד ככל הנראה לא אמצא, החלטתי לנסות את האווז.

אז זה לא אותו דבר, אבל דומה, בקיצור קניתי, יש למצוא במקפיאים במרכולים

שווה ממש לנסות.


אז מה יהיה לנו השבת?

כמובן ליד החלה הביתית מבחר סלטים, לפי הירקות שבמקרר

סלט כרוב כייפי

המון מיץ לימון בערך 2 לימונים על ראש כרוב

יחד עם 2-3 כפות מיונז , כפית מלח ו2-3 כפיות סוכר

בעזרת הידיים מעסים את רצועות הכרוב עם התיבול




בהמשך בלינצ'ס במילוי פטריות ברוטב פלפלים

מילוי:

2 מגשים פטריות פורטובלה (שזה בערך 20 פטריות בינוניות)
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כף שום כתוש
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל, רבע כפית טימין יבש
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות (אפשר גם קמח)

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום בשמן זית
פורסים דק את הפטריות ומוסיפים לשום, מאדים עד שהפטריות מוכנות ויש עוד קצת נוזלים במחבת
מתבלים ומוסיפים את אבקת המרק
בישול קצר עד שהאבקה מסמיכה את הנוזלים במחבת ומקררים.

ממלאים את הבלינצ'ס ומניחים בצד.

רוטב פלפלים:

רכיבים:

2 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/4 כוס מים
1/2 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית קארי
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

מלבינים את השום הכתוש בשמן החם
מוסיפים את הירקות ומאדים עד שהירקות מתרככים, מתבלים
מוסיפים מים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, טוחנים את הירקות ומוסיפים את הקרם קוקוס
מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול.



קר בחוץ והתאים לי מרק חם

בחרתי במרק בטטות ודלעת, לא מאוד סמיך

ומתובל בכמה גבעולי למון גראס וג'ינג'ר



לעיקרית חזה אווז ברוטב פירות יער


אחת המנות הטעימות ומהירות ההכנה:

מפשירים את הנתחים, ממליחים ומפלפלים

מניחים כשהעור כלפי מטה על מחבת לוהטת , אש קטנה

למשך כ- 20 דקות, תראו שלאט לאט המחבת מתמלאה בשומן האווז שמותך



והעור בסוף התהליך שחום



הופכים וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות, מסירים מהאש

בינתיים מכינים את הרוטב

1 כוס מיקס של פירות יער טחונים

מעט משומן האווז

1/3 כוס יין אדום יבש

2 כפות סוכר חום

1/4 כוס מים 

מלח

מתיכים את הסוכר מוסיפים את מחית הפירות, היין והמים

מבשלים כ- 5 דקות, מתבלים

פורסים לפרוסות דקות (1/2 ס"מ) את חזה האווז ומעבירים למחבת עם הרוטב

מבשלים עוד כ- 5 דקות, תוך שימת לב שכל הפרוסות מתכסות ברוטב.

ומוכן.





אנחנו הרי אוכלים עם העיניים, אז גזרים צבעוניים 

בטוח נראים טוב יותר מסתם גזר כתום ואפילו מזוגג


גזר מזוגג

6 גזרים במגוון צבעים - היו לי סגולים, צהובים וכתומים

קולפים חוצים לאורך ושוב חוצים לאורך את הגזרים העבים יותר.



צורבים במחבת חמה עם מעט שמן

כאשר הגזרים מקבלים צריבה יפה

מוסיפים 2 כפות דבש, כמה טיפות מיץ לימון

ומעט טימין יבש או טרי

מערבבים קלות כדי שהגזרים יצופו בדבש.



פירה ערמונים בלווית פטריות צרובות

רכיבים:

200 גר' ערמונים מוכנים לאכילה

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1/2 1 סלסלות פטריות שמפיניון

2-3 כפות שמן - לפירה

1 שן שום כתושה

1/2 כוס ציר או מים רותחים וחצי כפית אבקת מרק 

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מבשלים את תפו"א המים מומלחים קלות

ב- 5 הדקות האחרונות מוסיפים את הערמונים

מסננים

מועכים היטב בעזרת ממחה, 

מוסיפים את שאר הרכיבים.

פורסים את הפטריות ומטגנים במעט שמן ללא מלח

מטגנים עד שהפטריות צרובות יפה ויבשות מנוזלים

מתבלים במעט מלח

מסדרים את הפטריות ע"פ הפירה ומגישים.





לקינוח

כהרגלי בערבי שבת החורפיים

משהו מתפוחים

עוגת המון תפוחים ושטרויזל








ש ב ת   ש ל ו ם



אין תגובות:

פרסום תגובה