מתכונים חדשים לעוגיות תמיד קורצים לי
דגמתי את העוגיה המופלאה באחד ממשלוחי העוגיות שהגיעו אלי
בסגר הראשון של הקורונה, ומה אומר מופלאה
כמובן שישר ניסיתי להכין בבית, עם מה שהיה לי
ומה שהיה זה שוקולד לבן, טעים אבל לא נותן את האפקט של מילוי ניגר,
אז חיכיתי בסבלנות למשלוח מקוק סטוק
ועכשיו כבר יצאו עוגיות מדוגמות, השתמשתי במתכון שהביאה חן שוקרון
עם שינויים מינורים
עוגיות שוקולד של van stapele אמסטרדם
ל – 14 עוגיות גדולות
רכיבים:
כוס ורבע (175 גרם) קמח
1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
1 ביצה בגודל L
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
פרלינים שוקולד לבן של ורד הגליל
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו מנופה, סוכר, סודה לשתיה ומלח
מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת לגמרי
מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבלים קלות לפיזור אחיד.
בעזרת כף קפיצית לגלידה בקוטר 4 ס"מ מניחים כדורי בצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה,
משטחים את כדורי הבצק השלמים ומניחים במרכזם פרלין שוקולד לבן
וסוגרים את הבצק סביב הפרלין,
מגלגלים בין הידיים ליצירת כדור מושלם, שימו לב שהפרלין מכוסה בבצק.
מניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה,מרופדת בנייר אפייה העוגיות תופחות ומתפשטות
ואופים כ – 9 דקות בחום 180 מעלות ועד שהעוגיות שטוחות ויציבות יחסית.
מוציאים ומצננים.
הילדים משתלבים המלאכה ונהנים במיוחד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה