יום רביעי, 10 במרץ 2021

במסגרת לדגום את חו"ל בבית נאכל השבת מהמטבח התאילנדי

 


אחד המטבחים האהובים עלי הוא האסייאתי, קשה להבדיל בין התאילנדי לסיני ולכן חד הם בעיניי.



המעניין הוא שבמטבח התאילנדי אין חלה/לחם וגם לא הממרחים

אז מי שבונה על 15 סוגי סלטים והמון חלה שיעבור לפוסט הבא.

לפתיח בחרתי להעזר בקפואים,

 יש דים סאם וגיוזות מעולות לקניה ואם אני מחפשת להקל על ההכנות, 

פה אפשר לשחרר קצת

לבחור מהמגוון את מה שאוהבים, יש במילוי ירקות ויש גם בעוף או בשר, 

אני מאדה אותם בסלסלות אידוי

אבל את הגיוזות למשל אפשר להכין גם במחבת

   רוטב טריאקי ליד, ומי שחייב אפשר גם צ'ילי מתוק.


 סלטים כי מוכרחים ירקות.

סלט כרוב בתיבול אסיאתי

1/3 כרוב סגול

1/3 כרוב לבן

5 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שומשום קלוי

רוטב:

4 כפות שמן זית

3 כפות חומץ אורז

מיץ מחצי לימון

2 כפות סוכר חום

כפית מלח

2 כפות סויה

כפית שמן שומשום






נמשיך עם מרק תירס 



לעיקרית בחרתי להכין כרעי עוף בדבש וסויה



כשמכינים עוף בתנור המתכון יקום או יפול על המרינדה, 
מרינדה מוצלחת ילקקו את השפתיים,
פחות? אז טעם העוף משתלט
ומה עוד? אל תתקמצנו בזמן, כל המרבה הרי זה משובח.

מרינדה:

1/3 כוס סויה משובחת
1/3 כוס דבש 
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח 
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר

לפחות 12 שעות.

בתבנית חסינת אש מפזרים פרוסות בצל, אפשר גם פרוסות תפו"א
מניחים את נתחי העוף, יחד עם חלק מהמרינדה
אופים שעה וחצי מכוסה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי ואופים להשחמה כ- 10 דקות .









וליד

סטיקי רייס



ולמי שהאורז הנ"ל לא מספיק מתובל

פלפלים ממולאים עם קריצה  למטבח התאילנדי.



לקינוח קראמבל מודולרי

שזה בעצם להכין את כל מרכיבי הקראמבל

ולסדר על צלחת בלווית קרם קרמל 






ש ב ת   ש ל ו ם 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה