השבוע
ליד הסלטים
הוספתי שיפודי סלמון פיקנטיים
רכיבים:
4 פרוסות סלמון טרי ללא העור ועצם
שמן זית
5 בצל ירוק פרוס דק
30 ג' ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים דקים מאוד
1/3 כוס סויה יאמאסה
3 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל לבן
כפית מיץ ליים או לימון
לזרייה מעל: 2 כפות שומשום שחור ו-2 כפות שומשום לבן
אופן ההכנה
במחבת ומטגנים על אש נמוכה את הג'ינג'ר והבצל הירוק למשך שתי דקות.
מוסיפים את הסויה, הסוכר והפלפל ומבשלים לא מכוסה למשך 5 דקות על אש קטנה. מכבים,
מוסיפים מיץ לימון ומצננים.
חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומניחים ברוטב לספיגת טעמים
לפני האפיה משפדים על כל שיפוד 2-3 קוביות סלמון,
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ,מפזרים שומשום שחור ולבן
ואופים בחום 200 מעלות 8 דקות
לעיקרית בחרתי להכין פרגיות עם פטריות ובצלים
תענוג של מנה, הרבה רוטב
מתאים עם אורז, פירה תפו"א ואפילו פסטה בצורות שיכולה לקלוט את הרוטב
רכיבים:
8 פרגיות חצויות
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות לא דק
2 בצלים פרוסים
2 כפיות שום כתוש
2 כפות סילאן
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את נתחי הפרגית
מטגנים להזהבה קלה
באותה מחבת מזהיבים את הבצלים הפרוסים, מוסיפים את הפטריות הפרוסות
מטגנים כ- 5 דקות
מתבלים
מחזירים את נתחי הפרגית, מוסיפים מים כחצי גובה של הפרגיות
ומבשלים כ- 40 דקות מכסה סגור חלקית
פינת הירק - כרובית בפירורי לחם
גם המתכון הזה מבית אמא שלי
מפרקים ראש כרובית לפרחים לא גדולים
מבשלים במים עם מלח וגם כמה כפיות אבקת מרק בטעם עוף
עד שהכרובית מתרככת, אבל לא יותר מידיי
מסננים.
במחבת יוצקים 2-3 כפות שמן
מוסיפים 1 כוס פרורי לחם פשוטים
מעט מלח
ומתחילים להשחים את הפירורים
כשהפרורים שזופים מניחים עליהם את פרחי הכרובית
בערבוב עדין כך שהפרחים יכוסו בפרורים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה