יום רביעי, 3 במרץ 2021

מבשלים גודיז לשבת טעימה

 

השבוע 





ליד הסלטים 




                                           



הוספתי שיפודי סלמון פיקנטיים


רכיבים:


4 פרוסות  סלמון טרי ללא העור ועצם

 שמן זית

5  בצל ירוק פרוס דק

30 ג' ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים דקים מאוד

1/3 כוס סויה יאמאסה

3 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל לבן

כפית מיץ ליים או לימון


לזרייה מעל: 2 כפות שומשום שחור ו-2 כפות שומשום לבן

אופן ההכנה


במחבת ומטגנים על אש נמוכה את הג'ינג'ר והבצל הירוק למשך שתי דקות. 



מוסיפים את הסויה, הסוכר והפלפל  ומבשלים לא מכוסה למשך 5 דקות על אש קטנה. מכבים, 

מוסיפים מיץ לימון ומצננים. 

 חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומניחים ברוטב לספיגת טעמים

לפני האפיה  משפדים על כל שיפוד 2-3 קוביות סלמון, 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות  ,מפזרים שומשום שחור ולבן 



 ואופים בחום 200 מעלות 8 דקות



לעיקרית בחרתי להכין פרגיות עם פטריות ובצלים

תענוג של מנה, הרבה רוטב

מתאים עם אורז, פירה תפו"א ואפילו פסטה בצורות שיכולה לקלוט את הרוטב

רכיבים:

8 פרגיות חצויות

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות לא דק

2 בצלים פרוסים

2 כפיות שום כתוש

2 כפות סילאן

כפית כורכום

כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי הפרגית

מטגנים להזהבה קלה

באותה מחבת מזהיבים את הבצלים הפרוסים, מוסיפים את הפטריות הפרוסות

מטגנים כ- 5 דקות

מתבלים

מחזירים את נתחי הפרגית, מוסיפים מים כחצי גובה של הפרגיות

ומבשלים כ- 40 דקות מכסה סגור חלקית



מה ליד?
מנה בשרית עם רוטב 
תהנה מתוספת קוסקוס או פירה תפו"א

פינת הירק - כרובית בפירורי לחם


גם המתכון הזה מבית אמא שלי

מעולה ליד תבשיל עוף/בשר עתיר רוטב

מפרקים ראש כרובית לפרחים לא גדולים

מבשלים במים עם מלח וגם כמה כפיות אבקת מרק בטעם עוף

עד שהכרובית מתרככת, אבל לא יותר מידיי

מסננים.

במחבת יוצקים 2-3 כפות שמן

מוסיפים 1 כוס פרורי לחם פשוטים

מעט מלח

ומתחילים להשחים את הפירורים

כשהפרורים שזופים מניחים עליהם את פרחי הכרובית

בערבוב עדין כך שהפרחים יכוסו בפרורים



עוגות תפוחים הן הפייבוריט שלי לקינוח בשישי
וגם השבוע תקבלו מתכון לפאי תפוחים מבושם כהוגן
עתיר בצק וגם תפוחים
סטייל WINKEL 43 שזו הקונדיטוריה המפורסמת 
מאמסטרדם
אמנם המתכון לא מהקונדיטוריה שאחראית לו
אלא מכאלה שטעמו ניסו ואהבו
וזה לא משנה בעצם
כי בסוף התוצאה היא שווה ויחד עם כדור גלידה וניל
קינוח מושלם

רכיבים: (תבנית עגולה בקוטר 24)

לבצק: 

200 גר' נטורינה חתוכה לקוביות
240 גר' סוכר חום
470 גר' קמח
2 ביצים
קורט מלח

8 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
כף קליפת תפוז מגוררת
כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות מתערובת התבלינים
2 כפות קלאבדוס או ברנדי רגיל
1/2 כוס צימוקים (אופציונאלי)
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס (אופציונאלי)

תערובת תבלינים:

4 כפיות קינמון
1 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית הל
1/4 כפית כוסברה טחונה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק, מעבדים את הקמח , הסוכר והנטורינה
כשכל השומן נטמע בקמח מוסיפים ביצה אחת ועוד קצת מהביצה השניה
את השאר משאירים להבריש את פני העוגה.
רבע מכמות הבצק מניחים בצד ועם השאר
לשמן תבנית היטב, לרפד בבצק כולל דפנות גבוהות

מערבבים את התפוחים עם כל חומרי המילוי
ממלאים בקלתית
מניחים מהבצק ששמרנו על פני התפוחים, מישרים קלות
מורחים מהביצה שנשאר ומפזרים מעט סוכר חום

אופים בחום 175 מעלות כשעה ורבע
הבצק משחים די מהר וכדי שלא ישרף
יש להניח ע"פ העוגה יריעת אלומיניום
ולהמשיך לאפות


הגשתי עם גלידה וניל, אך גם תלולית קצפת תתאים פה יופי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה