יום רביעי, 21 באפריל 2021

מבשלים לשבת עם צלי כתף אבל בקיצור

 


תפריט השבת שלי



המון זמן כבר לא הכנתי צלי כתף כזה טוב, עם ירקות ויין

למה?

כי זה מתיש, יומיים להקדיש לסיר זה מוגזם לי, אני מעדיפה את הצלי בפרוסות ובשביל זה

מבשלת יום אחד, מקררת ולמחרת פורסת דק ומבשלת עוד קצת ברוטב

אז מסתפקת ברוסטביף  ואני חו"ח לא מתלוננת אבל התגעגעתי לטעמים

אז הזמנתי אצל הקצב צלי כתף פרוס לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ויצאתי לדרך

רכיבים:

בערך 2 ק"ג צלי כתף פרוס

3 בצלים פרוסים

2 ראשי שום

2 עלי דפנה

1/2 1 כוסות יין אדום יבש

1 כוס ציר עוף

4 כפות קמח עם 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור

ירקות:

3 גזרים חתוכים לגפרורים עבים

1 שורש פטרוזיליה חתוך לגפרורים עבים

סלסלת פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:

טובלים את פרוסות הבשר בקמח המתובל ומטגנים משני הצדדים





את הפרוסות המטוגנות מניחים בסוטאז , 



באותה מחבת בה טיגנו את פרוסות הבשר מזהיבים את הבצלים הפרוסים


מוסיפים לסוטאז וגם את ראשי השום החתוכים, עלי הדפנה



מוסיפים את היין, ציר העוף ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי




תוך טלטול של הסיר, לנתחי הבשר יש נטייה להדבק לתחתית ואנחנו לא רוצים שישרפו.






מוסיפים את הירקות וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

מוציאים בזהירות את הפרוסות לתבנית הגשה, מקשטים עם הירקות



בחרתי להגיש את הצלי הארומטי הזה 

ליד ריזוטו אפונה




סלט חסה ממש חובה כדי להקליל את המנה כבדה הזאת.


את הארוחה הזאת פתחנו עם מגוון סלטים מסלטי הבית



ודלי רול 




ולקינוח




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה