יום רביעי, 9 ביוני 2021

מתכוננים לשבת? ארוחה חלבית

 

סעודת שבת בשבתות שמתחילות כל כך מאוחר

מתאים לי ארוחת דגים ולהתפנק בקינוח חלבי



תתחיל במיני ממרחים ליד החלה




מרק בצל שבושל בהרבה סבלנות עד לקבלת הצבע העמוק ויפה.

כדאי להשקיע בהכנת ציר ירקות 

מתכון לציר ירקות:


רכיבים:

3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
 חצי כפית טימין יבש

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר. 
את הציר הנותר אפשר להקפיא 

אין להשוות לטעם המרק עם מים ואבקת מרק בטעם.

מרק בצל




לעיקרית סלמון צלוי, עדין בטעמו


שום כתוש למרוח על הדג

להכין מרינדה מ- 1/3 כוס מיץ לימון

30 גר'  חמאה מומסת

1/4 כוס שמן זית

כף עלי טימין קצוץ

מלח אטלנטי

פלפל שחור

לצקת על נתחי הדג ולהניח  לספיגת טעמים לשעה.

לאפות בחום גבוה  210 מעלות מצב גריל טורבו למשל 10 דקות




להגיש עם אספרגוס ואדממה צרובים עם שום

אני מבשלת את האספרגוס כ- 5 דקות במים מומלחים קלות, את האדממה

רק מפשירה ומנקה מהתרמילים

מסננת את האספרגוס, מוסיפה למחבת שמן זית ו2-3 שיני שום כתושות

מטגנת להזהבה קלה





ותפו"א מעוכים

מבשלת את תפו"א במים מומלחים קלות כמעט לריכוך  ומסננת

מעבירה לתבנית, מועכת בעזרת ממחה לכנת פירה

מפזרת מלח אטלנטי, עשבי תיבול, אבקת שום ושמן זית

מעבירה לתנור לאפיה בחום 200 מעלות כ- 40 דקות


לקינוח

עוגת גבינה חצי קפואה

הקינוח הפעם הוא שילוב של כדורי שוקולד משודרגים עם מוס גבינה מענג


לבסיס כדורי השוקולד:

 

150 גרם שוקולד מריר
160 מ"ל (שני שליש מכל) שמנת להקצפה
50 גרם (חמישית כוס) סירופ מייפל
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
150 גרם עוגיות פתי בר מרוסקות
150 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות

 


לעוגת גבינה:

 

2 שמנת מתוקה להקצפה
2 כפיות תמצית וניל
100 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
225 גרם גבינת שמנת (1 מיכל)
1 קופסת  גבינת ריקוטה

                                                                    200 גר' גבינה 5% לבנה 

 אופן ההכנה

מתחילים עם הבסיס, ממיסים את השוקולד עם השמנת

מערבבים לקרם אחיד ומוסיפים את הבסקוויטים והמייפל

מקררים שעה 



משטחים בתבנית 22 כולל דפנות



שמים במקפיא לשעה

מכינים את המוס:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר הפודינג  והוניל

מוסיפים את הגבינות ויוצקים לתבנית

מקפיאים, מוציאים שעה לפני האכילה שיתרכך מעט




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה