יום רביעי, 30 ביוני 2021

התפריט שלי לשבת הבאה עלינו לטובה

 התפריט של לשבת




נפתח במנת דג - סלמון, יש לי קצת אופוזיציה לסלמון בתיבול מתוק

ולכן משתדלת למצוא תיבולים בכיוון הפיקנטי.

נסו פעם להכין את הסלמון בתוך הרבה רוטב

קצת אחרת ממה שרובכם מכירים

אבל הטעם, חלום 

הדג הוא מתקבל רך נימוח ולא יבשושי 

ואפילו זו שלא אוהבת סלמון לקחה לה תוספת.


רכיבים:

4 נתחי פילה סלמון ללא עור, מחולקים ל2-3 פיסות

1 בצל קצוץ

1/2 פלפל חתוך לקוביות

1 פאקצ'וי (סוג של כרוב סיני) פרוס

5 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

5 שיני שום כתושות

כפית גדושה אבקת קארי צהוב

3 כפות סויה משובחת

1 כוס קרם קוקוס




אופן ההכנה:

מזהיבים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את הפלפל וגבעול הפאקצ'וי ומאדים 

כ- 5 דקות, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, מטגנים עוד דקה

מוסיפים את התבלינים והקרם קוקוס ומביאים לרתיחה

מתקנים תיבול ומוסיפים את עלי הפאקצ'וי ונתחי הסלמון



מבשלים כ- 5 - 7 דקות, הופכים במהלך הבישול את נתחי הדג ברוטב.



זו מנה נפלאה לפתיח של ארוחה

וגם כמנה עיקרית לארוחה לא בשרית

אפשר להגיש את הסלמון על מצע אורז או אטריות אורז שחורות

אני בחרתי להגיש כפתיח לצד מיני אוכל קטן

נאמנה לכיוון בחרתי לתבל את נתחי העוף בשילוש המקודש

עוף בשום סויה ודבש

זה פשוט

ערב קודם

מכינה את המרינדה

4 שיני שום כתוש

2 כפות דבש

4 כפות סויה

מעט מלח

מערבבת עם 3 כרעיים מחולקים 

ומניחה במקרר

אופה בחום 190 מעלות 40 דקות 

ואח"כ מכסה וממשיכה לאפות עוד כ- 20 דקות


אורז יתאים פה יופי, אבל הפעם יש לי אחת שלא

באמת אוהבת אורז, אבל מוכנה לנשנש בלי סוף

את תפו"א הקריספיים שלי

אז לא נפנק?


מוקפצים קצת אחרת

הפעם עם רוטב ובישול קצת יותר ארוך

רכיבים:

כף שום כתוש

1 זוקיני שטוף ופרוס

כוס פרחי כרובית ללא הגזע

2 כוסות פרחי ברוקולי ללא הגזע

חופן שעועית ירוקה קפואה

גרגרים מקלח תירס מבושל

5 פטריות יער או שמפיניון פרוסות

1/2 כוס קרם קוקוס

ובמוקפצים כמו במוקפצים

מתחילים מהירק הקשה

פרוסות זוקיני על שום כתוש ושמן

את פרחי הכרובית והברוקולי הטריים אני מעבירה בישול קצר במיקרו

וכך מוסיפה למחבת

מוסיפה את השעועית הירוקה 

ולבסוף את הפטריות

והתירס

מתבלת בכפית קארי, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק , 2-3 סויה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מוסיפה קרם קוקוס

ומבשלת על אש גבוהה כמה דקות

לצימצום של הרוטב



לקינוח 

עוגת תפוחים צרפתית עם רוטב אנגלי בניחוח קינמון

רכיבים:

8 תפוחים גרנד קלופים מגולענים מחולקים ל- 8

2 כפות משקה רום

1/2 כפית קינמון

1 כף מיץ לימון


1 כוס קמח +2 כפות קמח

1 כוס סוכר +2 כפות סוכר

1 שקית אבקת אפיה

קורט מלח

מעט קליפת לימון מגוררת

1 ביצה

2 חלמונים

3/4 כוס שמנת צמחית/קרם קוקוס להשלים לכוס שלמה עם מים

1 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מתחילים בבישול קצר של פרוסות התפוחים עם הקינמון

במיקרו, 1-2 דקות בפולסים שלוש פעמים עד שהתפוחים מתרככים מעט

מוסיפים את הרום ומיץ הלימון



ומניחים להתקרר.

הבלילה:

טורפים היטב 1 ביצה עם שמנת צמחית, שמן ותמצית וניל

מקפלים לתוך הבלילה את החומרים היבשים

בוחשים לבלילה אחידה.

מפרידים 1 כוס מהבלילה

ולבלילה הנותרת מוסיפים את התפוחים ויוצקים לתבנית בקוטר 22

מהדקים קלות

מערבבים לכוס הבלילה 2 חלמונים ו- 2 כפות הקמח

יוצקים ע"פ בלילת התפוחים

מפזרים מעל את הסוכר

ומכניסים לתנור בחום 165 מעלות למשך כשעה ורבע

כשהעוגה מתקרר בוזקים אבקת סוכר



בינתיים מכינים את הרוטב

רוטב אנגלי להגשה:

1 כוס קרם קוקוס/שמנת צמחית

1/4 כוס סוכר

מקל קינמון

2 חלמונים

2 כפות רום

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה את השמנת עם הסוכר מקל הקינמון והרום

טורפים את החלמונים תוך הוספת 2-3 כפות מהשמנת החמה 

מחזירים את החלמונים לסיר עם השמנת ומבשלים עד לרתיחה ולהסמכה של הרוטב

מסננים ושומרים בצד

הרוטב צריך להיות מוגש פושר


ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם

                                                                         




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה