שבת חנוכה
כיף לעצב חלה מיוחדת, אולי חלה חנוכיה
וליד מגוון אוכל קטן..
ועוד סלט נפלא שממש מזמן לא הכנתי וזה כיף שהוא על השולחן מגדיל את הצבעוניות
סלט כרוב סגול
1/4 כרוב לנקות מהגזע המרכזי ולפרוס דק
2 גזרים על מגררת גסה
2 כפות שקדים מטוגנים קלות:
הרוטב:
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
כפית חרדל
שן שום קטנה
כף מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
נפלו פה אי אלו לסתות מהפיוז'ן שבחרתי למנה הראשונה -
יש לי קהל קטן לגפילטע פיש
וגם לחריימה
אז ניסיתי להתחכם ולערבב
יצא לא רע בכלל,אפילו טעים.
אוכלים חם כי הרוטב של החריימה לא נחמד כשהוא קר
והגפילטע לא קיטר על כך
היתה לי במקפיא גלילת white fish
בישלתי אותה ברוטב החריימה שהכנתי
אני אהבתי את התוצאה
הרוטב הכיל כף גדושה של שום כתוש
רצועות מפלפל אדום
1 קופסת עגבניות קצוצות
כוס חומוס קפוא
מים בכמות של קופסת השימורים
2 פרוסות קצוצות מלימון קלוף
פפריקה,כורכום, מלח ופלפל שחור
לפעמים לא צריך הרבה כדי לקבל עיקרית שווה
אנחנו אוהבים לתבל ולהוסיף מזה ומזה כדי שיהיה טעים, אז המרינדה טעימה
אבל מה קורה לטעם של חומר הגלם?
ניסיתי הפעם להוריד במינון התבלינים ולצמצם בגיוון וראה זה פלא קיבלתי עוף צלוי בבצלי שאלוט
רך, טעים להפליא , הבצלים התקרמלו להם והיו למעין ריבת בצל עדינה
ומתכון חדש ומצויין להוסיף ל"מחברת המתכונים" שלי מקור מתכון הוא מהבלוג של דיוויד ליבוביץ.
רכיבים:
4 כרעיים מחולקים
250 גר' בצלי שאלוט קלופים וקצוצים
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים (אפשר גם יין אדום יבש)
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
ערב קודם תיבלתי את נתחי העוף כדי שיספגו טעמים
לקראת הצליה חיממתי את התנור לחום 200 מעלות, צליתי כ- 30 דקות מכוסה
הפכתי את נתחי העוף וצליתי עוד כ- 30 דקות ולאחר מכן עוד 20 דקות ללא כיסוי
קצת פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה, אבל לא חייב
ליד הכי מתאים תפו"א קריספיים
כבר למדתי פחות משתי תבניות לא הולך
מלח,
פלפל שחור,
מעט בזיליקום יבש,
רוזמרין
ואבקת שום
ב-1/3 כוס שמן
יצקתי על פרוסות תפו"א, ערבבתי כך שכל תפוחי האדמה כוסו בתיבול
וכעת להניח על תבנית חד פעמית משומנת
פינת הירק, כרוב מאודה, משהו שאני מכינה לא מעט
אבל הפעם ניסיתי מתכון חדש, של אבי לוי, טיגון/הקפצה קצרים
למנה נפלאה אז מה צריך:
רכיבים:
2 בצלים פרוסים דק
1/3 כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי ופרוס דק דק
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כורכום
אופן ההכנה:
מתחילים בהזהבת הבצלים, במעט שמן, הכי נח במחבת רחבה
ואז מוסיפים את הכרוב
מערבבים עוד כמה דקות
ומוכן, שימו לב, זה לא התבשיל שמתאים להכין ממנו סטוקים
מה שצריך לארוחה וזהו
הקינוח שלנו גם בסימן חנוכה, ספסוף שלפתי את תבניות הסביבון שלי
ועשיתי איתן משהו טעים..
מיני דונאטס תפוחים, כי תמיד יש לי קינוח תפוחים בשישי, על קרם קרמל קטיפתי
ואוכמניות כי היו לי וצריך משהו חמצמץ ליד כל המתיקות הזאת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה