יום ראשון, 12 בדצמבר 2021

לחמניות שום ועשבי תיבול

אני חושבת שהריח הכי נעים שיש בבית

הוא ריח של אפיה, אפיית לחם אם להיות מדויקים יותר,

זה הריח הכי בית שיש, לדעתי.

הכנתי בעבר לחמניות יש לי קוטג' מיותר עם עשבי תיבול שכולם אהבו,

את אלה הכנתי מבצק שמרים רגיל עם הרבה עשבי תיבול שקצרתי מהאדניות שלי

הן נהדרות כמות שהן, אפשר גם למרוח ממרחים אהובים 

או לנגב שקשוקה

מה שבא

רכיבים:

ל 20 לחמניות

לבצק

2 כפות שטוחות שמרים יבשים

1.5 - 2 כוסות מים

2 כפות סוכר

3.5 כוסות קמח

1 כף מלח

2 כפיות שום טרי מגורר

3 כפות עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, עירית, )

3 כפות שמן זית

לפני האפייה

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

לאחר האפייה

2 כפות שמן זית

1 כפית בזיליקום קצוץ

2 שיני שום כתושים

מכינים את הבצק

בקערת המיקסר שמים את השמרים, סוכר ו- 1/2 1 כוסות מים  ומערבבים. 

מניחים בצד לכמה דקות כדי שהשמרים יתחילו לתסוס.

מוסיפים את כל יתר חומרי הבצק,  ומערבלים כחמש דקות במהירות בינונית 

עד שנוצר בצק אחיד וחלק. אם חסר ניתן להוסיף בהדרגה את יתרת המים.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. 

לאחר שהבצק תפח,  מחלקים את הבצק ל -20 כדורים שווים פחות או יותר. 

כל חלק מגלגלים לרצועה באורך 15 ס"מ בערך ויוצרים קשר או ספירלה

 ומניחים בתבנית  מרופדת בנייר אפייה. 

 ושומרים על מרווחים של 3 ס"מ בערך בין הלחמניות, מאחר והן ימשיכו לתפוח.

מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות. מברישים את הלחמניות בשמן זית, 

מפזרים מעל מלח גס 



 ואופים כחצי שעה עד להזהבה.

בקערה קטנה שמים שמן זית, שום ועשבי תיבול ומערבבים. 

כשהלחמניות אפויות, ומיד בצאתן מהתנור מברישים אותן בשמן זית המתובל.



מגישים חמים.

2 תגובות:

  1. היי חנהפ יש לך בלוג מהמם, את אלופה, ואשת חיל. הלחמניות מגרות מאוד.

    השבמחק