תבשיל אונטריב ביין אדום כאמור, האונטריב ידוע בהתאמתו גם לבישול ארוך.
המתכון הבא הוא וריאציה איטלקית לביף בורגניון הצרפתי האהוב.לביף בורגניון הצרפתי האהוב.
ניתן כמובן להוסיף לתבשיל ירקות נוספים על פי הטעם והחשק.
הרכיבים :
קילו אונטריב, חתוך לקוביות גדולות (נתח מספר 2 הידוע גם בשם צלעות)
1 כף חרדל איכותי
מלח
פלפל שחור
שמן זית
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 בצלים גדולים, חתוכים גס
5-6 גזרים שלמים
5 גבעולי תימין
2 כוסות יין אדום יבש
מים חמים או ציר בקר
אופן ההכנה:
מתבלים את הבשר בחרדל, מלח ופלפל.
מחממים מעט שמן זית בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים את קוביות הבשר(ממליצה לא לשים את הכל בבת אחת, אלא רק בכמות שתכסה את התחתית)
. מטגנים קלות, סוגרים את הקוביות עד שהן משחימות מעט ומוציאים לצלחת בצד.
מוסיפים לסיר את השום, הבצל והגזר ומטגנים כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להשחמה.
מוסיפים את התימין וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות.
מוסיפים את הבשר,מערבבים
מוסיפים את היין והציר מתבלים
מכסים במים חמים או ציר בקר עד לכ-1 ס"מ מעל התבשיל. מנמיכים את הלהבה,
מכסים ומבשלים עד שהבשר מתרכך.
אני בישלתי בסיר לחץ כשעה.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים
אני הגשתי על פירה תפו"א
את הפירה אני מועכת עם כוס מרק, מעט שמן ממליחה לפי הצורך
כך הוא קטיפתי נימוח ומתחמם מצויין
לצד סלטים
ומה לפתיח?
היכן המתכון ללסט כרוב הסגול?
השבמחקהמתכון לסלט כרוב סגול - בקישור הסלטים. מצרפת גם פה
השבמחקסלט כרוב סגול
גם יפה לעין וגם מוסיף צבע לשולחן
רכיבים:
1/2 כרוב סגול פרוס דק
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
3 תפוזים מפולטים
רוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חומץ יחד עם כף בלסמי
4 כפות סוכר חום
מלח , פלפל שחור
לצקת את הרוטב על הירקות כמה שעות לפחות לפני ההגשה כדי לתת לירקות זמן
להטמיע טעמים ולהתרכך מעט
תודה רבה
השבמחק