יום ראשון, 19 בדצמבר 2021

קונג פאו צ'יקן ... אבל הכנתי עם בקר טחון

 

שבת יש אחת ומנגד יש עוד לפחות חמישה ימים שצריך לאכול בהם

אם לא מתחשבים ביום שישי -

ביום שישי ארוחת צהריים מיוחדת, אבל זה לפוסט אחר.

הרבה פעמים אני נתקלת בשאלות מה להכין מבשר טחון?

אז כן ברירת המחדל שלי כדורי בשר ברוטב כי זה פשוט קל להכנה

ומסיר אחד אפשר לקבל הרבה כדורים, וככה אני אוהבת, מינימום השקעה למקסימום טעם.

תמיד יהיו במקפיא כמה שקיות של קציצות מטוגנות, לג'וניורית שלי

שעדיין מושכת צהרים מהמקפיא של אמא

אז מה עוד אפשר?

חיבתי למטבח האסיאתי יחד עם חצי ק"ג בשר טחון

ולהן מתכון פשוט להכנה, אפשר להוסיף אותו בתום הבישול לסיר אורז במהלך הבישול 

ואפשר גם לערבב עם נודלס

הרכיבים:

1/2 קג בשר טחון

2 כפות שמן


1 פלפל אדום קצוץ

3 שיני שום כתושות


2 בצל ירוק פרוס, רק החלק הלבן

כפית ג'ינג'ר יבש

5 שיני שום כתושות

3 כפות סויה

כף קורנפלור

כפית דבש


אופן ההכנה:


במחבת גדולה מחממים שמן מטגנים קצרות את השום והפלפל האדום

מוסיפים את הבשר הטחון

בהתחלה לא נוגעים, מניחים לבשר להצרב היטב ורק אז

מתחילים לפזר לגושים קטנים

מתבלים

וכשכל הבשר החליף צבע מתבלים, מוסיפים את הקורנפלור בלול במעט מים

מבשלים עוד 3-4 דקות

תוך עירבוב .

בוזקים קצת בצל ירוק מעל ומגישים



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה