יום רביעי, 22 בדצמבר 2021

לונדון ברויל עיקרית זריזה ומיוחדת


העיקרית בתפריט שלנו לשבת




1.5 ק"ג נתח כתף מוכן ללונדון ברויל והכוונה שהקצב הוציא מהנתח את פס הסחוס

והשומן הקשים והותיר אותנו עם נתח נהדר

שלא יאומן כמה מהר ניתן להכין אותו.

השריה במרינדה קודם הצליה חשובה מאוד

כמה שעות עד לילה, יתרמו לרכות הנתח.

המרינדה שבחרתי הפעם:


 מכילה:

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס סויה

1/4 כוס בלסמי

2 כפות מיץ לימון

2 כפות סוכר חום

כף חרדל

כף אבקת בצל

כף פפריקה מתוקה

כף בזיליקום יבש

פלפל שחור

מעט טימין

מעט מלח

השרתי את הנתחים  במרינדה יום קודם.



ביום ההכנה הוצאתי את הבשר מהמקרר מוקדם כדי להניח לו להגיע לטמפרטורת החדר.

ואח"כ

צליה בטורבו גריל 290 מעלות 8 דקות מכל צד לדרגת מדיום.

אפשר כמובן יותר זמן לדרגת צליה גבוהה יותר, למי שאוהב את הבשר שלו לא מדמם.





כדאי לאפות על יריעת אלומיניום כדי להמנע מלכלוך קשה לניקוי.

כשהנתח צלוי משני הצדדים, מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה ל- 10 דקות

ואז ניתן לפרוס.

כדאי להגיש עם חלק מהנוזלים שניקוו בתבנית


                                                                       מה ליד?

תפוחי אדמה קריספיים

מכינה בשני שלבים, קודם מבשלת במי מלח למשך 10 דקות

מסננת 

ומערבבת עם תבלינים אהובים

שמן, מלח, פפריקה מתוקה,פלפל שחור, תבלין גריל

ולתנור בחום 200 מעלות למשך 45 דקות.


קדרת  ירקות ירוקים

לפי הירקות שיש בעונה/במקפיא


סלט חי תמיד משתלב טוב ליד העיקרית


                                                       בסלט הזה יש כרוב פרוס

מלפפונים פרוסים

מעט שמיר קצוץ וגרגרי תירס

התיבול:

מלח, שמן, מעט סוכר ומיץ לימון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה