יום ראשון, 2 בינואר 2022

אלפחורס - עוגיה חלום

מסיבת יום הולדת בקונספט ארגנטינה, החלטתי ללכת על שקיות יום הולדת

שיחכו לכל סועד על הצלחת, 



אבל ארגנטינה = בשר ובשר= עוגיה פרווה

אז הלכתי לחפש ריבת חלב פרווה (מצאתי בחנות זול פעמי ברחוב פינטו בפ"ת)

כי פשרת שוקולד אמנם אפשרית, 

אבל העדפתי להצמד עד כמה שאפשר למקור

גם כך נאלצתי לוותר על הקוקוס כי לקוקוס יש לי אופוזיציה קשה.

אלפחורס הן העוגיות העדינות ביותר שאני מכירה, 

בצק נימוח , ממש עוגיה שנמסה בפה, אחת המופלאות

המתכון של רוני ונציה טעים לנו מאוד.

 

רכיבים: (15 עוגיות):


300 גרם קורנפלור

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת סודה

2 כפיות אבקת אפייה

200 גרם חמאה/נטורינה בטמפרטורת החדר

150 גרם סוכר

3 חלמונים

3 כפות קוניאק או ברנדי

1 כפית תמצית וניל

למילוי

 ריבת חלב 

100 גרם שבבי קוקוס טחון - לקישוט


הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה


אופן ההכנה:


מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית.

בקערת מערבל מקציפים את הנטורינה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. 

מוסיפים את הקוניאק  והווניל .

במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, 

ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). 

מצננים במקרר 30- 60 דקות.

מחממים את התנור לחום 175 מעלות.

מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. 



בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק.

מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים.



 אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. 

משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת.



מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. 

מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב,



 ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה