יום רביעי, 29 בדצמבר 2021

ארוחת שבת סטייל אסיאתי (כן שוב)

 השבת הלכתי על ארוחה אסיאתית

אני אוהבת וזה מוכן במהירות

צריך עוד תירוצים?




נפתח את הארוחה עם גיוזות, אפשר להכין לבד, אבל יש כאלה מצוינים קפואים

וכשממהרים, זה יופי של פתרון.

 גם למי שאין סיר אידוי

אפשר להכין אותן גם במחבת ולהגיש לצד רוטב טריאקי 



רוטב טריאקי בייתי 

הוא לאין ערוך טעים יותר , כל כך פשוט להכנה
בסיר קטן

 חצי כוס מירין
חצי כוס סויה יאמסה
4 כפות סוכר

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ- 20 דקות חצי מכוסה.

סלט קטן ליד מתובל ברוטב על בסיס חמאת בוטנים



נמשיך עם

מרק תירס עם נטיפי ביצים, תעשו לעצמכם טובה ותכינו ציר, אני יודעת

שיותר קל בלי אבל צריך להיות לכם יופי של תירוץ לוותר על תוספת הטעמים.


לעיקרית:

רצועות בקר מוקפצות

רכיבים:

 650 גר רצועות בקר סינטה או שייטל

מרינדה:
 1/3 כוס סויה( שילבתי חצי חצי עם סויה מתוקה)
 כף שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור  גרוס

אופן ההכנה:

לחמם מעט שמן במחבת עד שניה לפני שמתחיל לעשן
לשים מחצית מהבשר ולטגן היטב
ואז את המחצית השניה
כעת אפשר לצרף למחבת את המחצית שנשמרה בצד
ולתבל 
מעט רוזמרין יבש
 5 שיני שום 
להוסיף את שארית המרינדה כשהיא מעורבבת עם כפית קורנפלור
ולבסוף בזיליקום טרי חתוך לרצועות
מלח וצ׳ילי פלייקס


זה יופי על מצע אורז לבן

בארוחה אסייאתית כיף לדגום מכמה מנות שונות ולכן בחרתי



עוד תוספת כייפית ביחוד לאמא שלי שכל כך אוהבת תפוחי אדמה

תפוחי אדמה בסגנון אסיאתי

רכיבים:

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטריזים (פלחי אורך דקים)
4 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן  קנולה
2 כפיות שמן שומשום קלוי
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות מירין
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף עלי תימין טריים


אופן ההכנה

מבשלים את התפו"א כ- 5-7 דקות ברתיחה עדינה  ומסננים

שמים בקערה את  כל שאר החומרים, מערבבים, מוסיפים את תפו"א המסוננים

מערבבים לציפוי אחיד של תפוחי האדמה.

מסדרים את פלחי התפודים בתבנית בשכבה אחת, ומכסים ברדיד אלומיניום.

אופים כ-45 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד שהתפודים מזהיבים יפה.


ולקינוח







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה