יום ראשון, 23 בינואר 2022

עוגיות חמאה נימוחות


קלות, פריכות ועדינות

זהו מתכון פשוט, מרכיבים שיש בכל בית, אז אם אתם אוהבים

עוגיות תוצרת בית(מי לא?) בלי הרבה השקעה

לכו על המתכון הזה.

 בדר"כ אני נמנעת מעוגיות חלביות והסיבה לכך פשוטה, 

אצלנו ברירת המחדל  היא שב- 80% מהזמן בו נרצה  משו מתוק

אנחנו בשריים ובשאר הזמן נעדיף אוכל ממש. 

אחר הצהרים כשחיפשתי תעסוקה לי ולחמודים

התחלנו בעוגיות, כאלה חלביות והמשכנו בעוגיות עם חותכנים שאהובות עליהם כל כך.

הבצק פשוט וכל כך נימוח ששווה להמתין בנחת עד שהחמאה מתרככת.

אבקת סוכר גם לא לוותר, היא תתמוסס ביעילות בחמאה הרכה

והיא היא האחראית למרקם הנמס בפה של העוגיה הזאת.


רכיבים:

200 גר' חמאה רכה

300 גר' קמח

100 גר' אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

כפית חלב

אופן ההכנה:

מעבדים את הקמח עם החמאה

מוסיפים את שאר הרכיבים

ומעבדים עד לקבלת גוש בצק

כדי לא לרדד עלה גדול אני מחלקת את הגוש ל- 2

ומרדדת בין 2 דפי אפיה

קורצת צורות






אפשר למרוח במעט חלבון ולפזר סוכריות צבעוניות

ולאפות בחום 170 מעלות למשך כ- 12 דקות

עד שמזהיב מעט.




אלה עוגיות מצוינות גם לציור עם קרם רויאל





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה