תפריט חורפי לגמרי לשבת קרה
את החלות שלי לשבת בחרתי להכין מקמח מלא ולתבל בזעתר, החלטה של הרגע האחרון
שעלתה לי בחצי מלא, נאלצתי להמיר חצי מכמות הקמח לקמח לבן,
כי מה לעשות הקמח המלא נגמר, בחרתי להשלים עם קמח מניטובה
שנחשב קמח מעולה יותר מקמח לבן רגיל , משמש אותי בדר"כ בלחמי המחמצת שאני מכינה.
קמח חזק במיוחד בעל אחוז חלבון גבוה,
מומלץ למתכונים עם התפחות ארוכות בשל תכונותיו המעולות להחזיק את רשת הגלוטן
זמן ממושך בקירור/ טמפ’ החדר.
בצק מקמח מניטובה יכול ל"נוח" בקירור 3-6 ימים או 12-18 שעות בטמפ’ החדר (25 מעלות)
להשתבח ולפתח טעמים.
שלישיית "אוכל קטן" חדש מצטרפת לבנק מתכוני סלטי הבית שלי
כיאות לשבת חורפית חיפשתי לי רעיון למרק
שקית שעועית שחורה שמצאתי במזווה סגרה לי את הפינה הזאת
מרק שעועית שחורה
רכיבים:
300 גר' שעועית שחורה מושרית במים ללילה
אפשר להשתמש במי ההשריה לבישול, לקבלת צבע מודגש יותר.
1/2 2 ליטר מים
2 עלי דפנה
2 בצלים קצוצים
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
1/3 כוס שמן זית
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/2 1 כפות בזיליקום יבש
10 שיני שום כתושות
2 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 1 כפיות כמון
1 כפית סוכר
1 כף מלח
מוציאים את עלי הדפנה מהסיר עם השעועית
מוסיפים את הירקות לסיר עם השעועית הרכה
ממשיכים לבשל כ- 10 דקות
טוחנים היטב
מתקנים טעמים, אפשר לסנן אם רוצים להפטר מחתיכות הקליפה של השעועית.
העיקרית שלנו היתה קדרת פרגיות עם פטריות וערמונים
על מצע אורז
הקינוח שבחרתי כמובן מתפוחים
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה