עוגה בחושה טעימה כל כך שנגמרה לי באופן בלתי צפוי באמצע השבת
כזה עוד לא קרה .
נאפתה בתבנית אינגליש קייק גדולה לא ח"פ
רכיבים:
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
קליפת לימון מגוררת
1/2 1 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אוכמניות
(אפשר לשייש עם עם מחית דובדבנים מבושלים או ריבה מהולה במעט ברנדי)
3/4 כוס מעדן וניל אלפרו
אופן ההכנה:
לטרוף בקערה את הביצים עם הסוכר והשמן ,להוסיף את מעדן האלפרו
להוסיף את שאר החומרים
לערבב רק עד שכל היבשים נטמעים
בזהירות לערבב את האוכמניות לבלילה, כדי שלא יצבעו אותה
ולהעביר לתבנית האפיה
לאפות בחום 175 מעלות כשעה
את העוגה הזאת הכנתי גם כבסיס לעוגת יום העצמאות, בלי האוכמניות אבל עם הרבה סוכריות
קטנות צבעוניות , השילוב בין העוגה הלימונית לגנאש השוקולד בציפוי
היה טעים במיוחד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה