סעודת שבת תמיד נפתחת עם סלטים צבעוניים ליד חלה טעימה
בהמשך
אמנם המרק שיצא הוא לא המרק שתוכנן אבל בכל זאת יצא שווה
מרק עדשים ודלעת
רכיבים:
2 בצלים
כף שום כתוש
1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
ציר ירקות או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
מלח
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומזהיבים בשמן זית
מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים כ- 10 דקות
מוסיפים את השום לטיגון קצר, העדשים, הנוזלים והתיבול
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות
טוחנים את התכולה, מתקנים תיבול (בדר"כ כאן המקום להוסיף עוד מעט שום כתוש למי שאוהב
ונראה לו שחסר)
כשהתנור תפוס אצלי אני נאלצת לשלוף מתכון לעוף על הכיריים
וזה לא כל כך נורא
זה אפילו טעים
נסו את המתכון האלמותי לעוף ביין - קוק או ון ותתמוגגו
צלי עוף עם לא מעט רוטב ילך מצויין בערך עם כל תוספת פחמימה שאוהבים
וכמובן סלט ירוק
אפשר עם כל פרי אהוב
הקינוח לארוחה הנהדרת הזאת
קורץ למטבח הצרפתי - טארט טטן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה