יום רביעי, 16 במרץ 2022

צלי בקר וגם חזה עוף לארוחת שבת שלנו

 


                                    



                                      נכון שצלי על הכיריים הוא לא כמו  צלי בתנור

מבחינת "שגר ושכח" אבל בזמן שהצלי מתבשל אפשר להספיק לקצוץ לערבב להקציף ולאפות

                                        את שאר המנות ,שווה לגמרי צלי שייטל



                                                עוד מנת עוף בקטנה בעיקרית שלי

                                                                חזה עוף ממולא

           שכמובן ניתן להגיש סולו כמנה עיקרית, אבל ניתן לפרוס וכך לאפשר עוד טעימה 

                                                              כייפית בעיקרית


מה ליד? 

לצד צלי עם לא מעט רוטב, תוספת פירה תפו"א זה די מתבקש

הפירה שלי הוא פרווה אבל נימוח וקטיפתי וכל זאת מכיוון שבנוסף לשמן ותבלינים

 אני מוסיפה גם נוזלים

בדר"כ מרק שעשוי מכפית אבקת מרק ומים רותחים, כמה? 

תלוי בכמות תפו"א, להחלטתכם עד שתגיעו למרקם האהוב.

בדרך הזאת אפשר אפילו להכין  ולחמם  לצהרי השבת ולהנות ממנה טעימה.



גם תוספת ירוקים תהיה , בדר"כ לפי הירוקים שאני מוצאת
הפעם אפונת שלג, פרחי כרובית אפונה ירוקה ושעועית ירוקה דקה
בלי יותר מידיי עבודה, את השעועית והאפונה אני מפשירה במיקרו
את הכרובית מבשלת ממש מעט
ואת הכל מקפיצה במחבת עם מעט שמן זית, שום כתוש
ומלח 


                                  וכשרוצים גם פסטה? אני מכינה מאפינס  פסטה  קטנים מספגטי ופטריות

אני מניחה שאפשר לאפות פשטידה שלמה, אבל הם הרבה יותר חמודים כשהם נאפים בתבניות אישיות




                                                      ארוחות שבת תמיד נפתחות במגוון סלטים 



                   והקינוח בדרך כלל משהו עם תפוחים - קראמבל תפוחים מזמן כבר לא הכנתי, כזה קלאסי ,

   זה כיף להכין במנות אישיות אבל אפשר גם בתבנית אחת גדולה ופשוט להגיש מנות.

גלידה וניל ליד ממש מתבקשת




   ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה