יום ראשון, 22 במאי 2022

פס עוגת גבינה

 את העוגה הזאת הכנתי כשלא הייתי צריכה עוגה ענקית, פס בדיוק הספיק לי 

ובמקום להתחיל לחשב איך אני מקטינה עוגה רגילה, מצאתי את המתכון הנהדר הזה של פיית העוגיות

קצת התאמות לטעמי הבית ויצאה עוגה משגעת, נימוחה קטיפתית כמו שרק עוגת גבינת שמנת יכולה 

להיות למרות שחסכתי לנו קלוריות והשתמשתי  בגבינה לבנה 5%

הרכיבים:

תבנית אינגליש קייק  10×30 ס"מ

(אם משתמשים בחד"פ שהן צרות ונמוכות יותר אפשר גם 2 תבניות)


לתחתית:

120 גרם ביסקוויטים, טחונים

20 גרם (2 כפות) סוכר 

מעט קליפת לימון  מגוררת

70 גרם חמאה


למלית גבינה:

600 גרם גבינה 5%

130 גרם (חצי כוס ועוד 3 כפות) סוכר

1 כפית  תמצית וניל טובה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח

20 גרם (2 כפות) קמח קורנפלור 

200 גרם (גביע) שמנת חמוצה

2 ביצים L , טרופות  (או 3 ביצים M)


לציפוי שמנת חמוצה:

200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר

1 שקיות סוכר וניל


לעיטור (לא חובה):

250 מ"ל (גביע) שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר



אופן ההכנה:

לתחתית:


ממיסים את החמאה  עם הסוכר ומערבבים

לתוכה את פירורי הבסקויטים וקליפת הלימון

משטחים בתבנית ומהדקים היטב

אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות, מוציאים ומקררים.


למלית גבינה:

מסננים את הגבינה במשך שעתיים

מערבבים  עם סוכר, וניל, גרידת ומיץ לימון, וקורנפלור.

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. 

מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים לתערובת חלקה.

יוצקים את הבלילה על התחתית ואופים בחום עליון ותחתון - 150 מעלות

 75 דקות, עד שהעוגה נראית יציבה

ומראה סימני תפיחה קלים בדפנות אך עדיין קצת רוטטת במרכז.

 

לציפוי שמנת חמוצה:

 מערבבים יחד את חומרי הציפוי, יוצקים מיד על העוגה החמה ומשטחים בזריזות.

מחזירים לתנור לעוד 15 דקות.

מקררים את העוגה בתנור 

ומעבירים למקרר.


לעיטור (לא חובה):

מקציפים  את השמנת עם אבקת סוכר  לקצפת יציבה,

מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר, רק גוזרים את הקצה

 ומעטרים את העוגה בתלוליות קצפת.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה