יום רביעי, 25 במאי 2022

פרגיות אסיאתי לשבת בצהריים

 לשבת בצהרים, ארוחה בסגנון אסיאתי

זה הסגנון שמכינים בצ'יק



מבחר מסלטי הבית תמיד מתאימים לפתיחת הסעודה 





פרגיות  סטייל אסיאתי 

רכיבים:

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות

6 כפות קמח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

מתבלים את קוביות הפרגית, מגלגלים בקמח ומטגנים להזהבה

מניחים בצד

במחבת:

6 שיני שום

3-4 בצל ירוק פרוס

1/2 כוס צ'ילי מתוק

3 כפות דבש

4 כפות סויה

להזהיב את השום והבצל, להוסיף את חומרי הרוטב ולהביא לרתיחה,

 להוסיף את נתחי הפרגית , לערבב כך שכל הנתחים 

יהיו מכוסים ברוטב ולבשל על אש קטנטנה כ- 20 דקות.

להגיש על אורז לבן או לצד נודלס עם ירקות




הוספתי לנו עוד מנת בשר קלילה

רצועות סטייק מוקפצות

רכיבים:

 650 גר רצועות בקר סינטה או שייטל

מרינדה:
 1/3 כוס סויה( שילבתי חצי חצי עם סויה מתוקה)
 כף שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור  גרוס

אופן ההכנה:

לחמם מעט שמן במחבת עד שניה לפני שמתחיל לעשן
לשים מחצית מהבשר ולטגן היטב
ואז את המחצית השניה
כעת אפשר לצרף למחבת את המחצית שנשמרה בצד
ולתבל 
מעט רוזמרין יבש
 5 שיני שום 
להוסיף את שארית המרינדה כשהיא מעורבבת עם כפית קורנפלור
ולבסוף בזיליקום טרי חתוך לרצועות
מלח וצ׳ילי פלייקס




נודלס עם ירקות מתאימים לי בול לקונספט



עוד מאפה תפו"א שהייתי חייבת לנסות, ויש השבת גם קליינטים לקיגל תפו"א 

שמעולם לא טרחתי להכין או לקנות

האמת שזה די פשוט, 3 תפוחי אדמה ובצל קטן חתכתי לקוביות וריסקתי במעבד מזון

לזה הוספתי 2 ביצים, כף קמח חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור, 1/4 כוס שמן שחיממתי במיקרו

את המלח הקפדתי להוסיף ממש לפני שהעברתי לתבנית אינגליש קייק.

התבנית משומנת ומחוממת., אפיה למשך כשעה בחום 200 מעלות, הקיגל יוצא שחום וריחני.

 

ולקינוח:

גרניטה אננס

הגרניטה בדומה לסורבה מכילה מיץ או מחית פירות, מים,סוכר ונותני טעם
אך לעומת הסורבה הגרניטה מכילה גושי קרח גסים יותר
זה לא באמת משנה, העיקר הטמפרטורה הנמוכה של הקינוח

חומרים ל-6 מנות:

2 כוסות קוביות אננס טרי (או כמות שווה של אננס משומר ללא סוכר).
240 מ”ל (1 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
120 מ”ל (1/2 כוס) טקילה מאיכות טובה



אופן ההכנה:

 טוחנים אננס, מים וסוכר בבלנדר לנוזל סמיך ואחיד במרקמו.

 מוסיפים מיץ לימון וטקילה, מערבבים ומעבירים לכלי מתכת רחב ושטוח.

                                 מכניסים למקפיא לכ-30 דקות (שהגרניטה תתחיל לקפוא). 
ברגע שנוצר מעט קרח על הדפנות ועל פני הגרניטה מערבבים בחוזקה, 
כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא. 
חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים 
עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.

 מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד ההגשה 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה